ВІДЕО. Макіївки фактично нема, рашисти зруйнували її вщент, - Гайдай показав село на Луганщині

Кілька днів тому Сили оборони України остаточно звільнили від ворога Макіївку на Луганщині. І хоча українських захисників у самому селищі немає — ворог, розлючений поразкою, постійно обстрілює населений пункт з артилерії, мінометів та танків.

Гайдай показав звільнене від окупантів село на Луганщині/фотоколаж зі світлин АрміїІнформ

В селі вже майже не залишилося жодного вцілілого будинку. Не вціліла навіть вишка стільникового зв’язку.  У центрі Макіївки та в розбитих будинках і досі лежать тіла загиблих рашистів, які є німими свідками «дутої величі» росармії.

"Вчора побував вдома. Вдалося проїхати до деокупованих Невського та Макіївки. У Невському справи трохи кращі, і хоч пошкоджено кожен будинок, але не так критично. Зовнішній вигляд Макіївки вражає…село розбите до невпізнаваності, самі руїни", - повідомив у фейсбуці глава Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, там залишаються люди, виїжджати не хочуть.

"Тож будемо піклуватися про них - привеземо все необхідне для зимування. Але продовжуємо вмовляти евакуюватися, зима на деокупованих територіях небезпечна. Поспілкувався з військовими, взяли новий список потреб - будемо виконувати", - резюмує Гайдай. 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev