Маріупольцям вручили ключі від “нових квартир”, шоковані господарі яких зараз в Україні

На окупованих територіях продовжуються “загравання” з населенням. Нещодавно тим, хто лишився в місті, видали ключі від їхньої нової нерухомості. Щоправда, офіційно, за українськими та міжнародними законами, власники у квартир старі – українці, які рятувалися від війни та виїхали з фронтових міст.

Маріупольцям вручили ключі від “нових квартир”, шоковані господарі яких зараз в Україні

Як розповідають місцеві, які фактично лишили квартири в окупації, вигнати звідти “прибульців” вдасться лише після звільнення тих територій. Фактично ж окупантська влада надала тих очікунів правами нових власників, оскільки старі (законні) не приїхали в Маріуполь, щоб “довести свої права” й показати документи на квартири.

“Мої сусіди вже сказали, що в моїй квартирі живе якась “парочка”. В’їхали кілька тижнів тому. на початку тижня вже завозили сумки свої, святкували “новосілля” так, що весь будинок чув. І це все – в моїй квартирі, на яку я заробляла гроші, яку я купила”, – розповідає журналістам “Вчасно” Олена Фесун, яка ще в березні виїхала на безпечну територію.

Жінка зізнається, що їй писали сусіди з попередженням, що до її квартири “придивлялися” окупанти, однак до останнього не вірила, що туди когось заселять.

“Сусідка писала, що приходили вояки російські з автоматами, стукали у квартиру. Обходили сусідів, питали, хто я така, з ким живу, коли востаннє була вдома. Питали ще кого підтримую – чи Україну, чи росію, і де я зараз. Як мені сусідка казала, вони нічого не розповідали – казали, що зі мною не спілкуються, нічого не знають. Але колись вранці вона виходила з дому й побачила, що двері у квартирі вже зламані – вирваний замок, нібито грубою силою. А у квартирі у мене український прапор на стіні. Думаю, я вже в той момент “втратила” квартиру”, – зізнається Олена.

Натомість Ольга Коберник, як і  сотні інших маріупольців, обурені: ніхто не впізнав жодного місцевого “нового власника”. Тож кому взагалі дісталися квартири – невідомо. 

“В однієї жінки на фото є родичі в росії, та й вона сама не бідна. Дають квартири тим, хто їх не потребує, щоб красиво зіграли на камеру”, – додає Ольга Коберник.

Додамо, що попри нові квартири тисячі маріупольців живуть просто неба або у будинках з розтрощеними стінами та дахами. До холодів їм радять “звикати” – тому що окупанти нарешті визнали, що на теплопостачання у будинках люди дарма розраховують. Також під питанням – електропостачання, оскільки досі ніяких результатів у цьому напрямі теж немає.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev