"Метою противника було захоплення Краматорська та Слов'янська до червня" - Кириленко

За останній місяць відбулися зміни у напрямку міста Лиман Донецької області. Ворог ще більше наблизився до Слов'янська. Проте серйозних змін на всіх основних позиціях не сталося.

Хоча російські збройні сили і вели наступальні дії в напрямку Донецької області, але практично не досягли успіху. 

Про це східноєвропейському бюро Report заявив голова Донецької обласної військової державної адміністрації Павло Кириленко.

"З тактичного погляду ЗС України відступили із сусіднього міста Лисичанськ Луганської області, щоб не потрапити в оточення, зберегти живу силу і перегрупуватися для оборони Донецької області, — зазначив Кириленко. —  Зараз ми знаходимося у місті Краматорську, яке є тимчасовим центром Донецької області. Стратегічною метою противника було захоплення Слов'янська та Краматорська до червня. Нинішня ситуація свідчить про дисципліну та професіоналізм Збройних сил України".

Кириленко такж підкреслив, що гуманітарна ситуація перебуває під контролем: "Основна проблема в провінції - повна відсутність газопостачання. Причиною цього є вихід з ладу газової лінії в зоні активних бойових дій. Ремонтні роботи стануть можливими лише після часткового звільнення території, через яку проходить газопровід».

Для жителів міст, сіл і навіть найменших населених пунктів, де немає водопостачання, вода доставляється на машинах. Електропостачання забезпечується, хоч і з короткочасними перебоями.

Щоб утримати область у руках і зупинити противника, необхідна евакуація населення. Це дозволить насамперед мінімізувати кількість жертв серед мирних жителів та зосередити основну увагу на забезпеченні оборони, відзначив глава Донеччини. 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev