Мобілізація медиків та росіяни на керівних посадах: хроніки життя на окупованих територіях Луганщини

Агонічні настрої окупантів на Луганщині яскраво ілюструються їх поведінкою: на фронт йдуть цивільні медики, нестача освітян компенсується кадрами з росії, а мешканцям звільнених міст замість благ цивілізації видають дрова для багать. 

Мобілізація медиків, росіяни на керівних посадах, примусова відмова від громадянства України: життя на окупованих територіях / фото з відкритих джерел

Через значні втрати особового складу та недостатню кількість медичного персоналу в підрозділах окупантів на території України, на тимчасово окупованій Луганщині, за наказом так званого міністерства охорони здоров’я, працівників медичних закладів зобов’язали стати на військовий облік для подальшого доукомплектування, - повідомляє пресслужба Луганської військової адміністрації. 

Достеменно не зрозуміло, ким окупанти збираються заміняти кваліфікованих медиків у медзакладах, проте у освітній сфері рішення щодо заміщення звільнених місць вчителів вже визначились: у Біловодськіц громаді очільником школи призначено новосибірця. 

«Також окупанти вимагають держслужбовців писати заяви на відмову від українського громадянства. Тобто, «загубити» паспорт вже не вийде», — йдеться в повідомленні. 

У Лисичанську окупаційна влада урочисто роздає мешканцям дрова для багать та вугілля для пічного опалення. Усього в резерві є близько 70 тонн вугілля, яке доставлять адресно. Якщо розраховувати на всю зиму, вистачить цього хат на тридцять, а то й менше.

Тим не менше, поки місцеві терплять принади «звільнення», підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів від Новоселівського і Стельмахівки.

Українські підрозділи ракетних військ і артилерії за поточну добу уразили 4 пункти управління, 22 райони зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, 6 складів боєприпасів та 4 інших важливих об’єкти окупантів.

Із танків та всього спектру артилерії росіяни обстріляли Греківку, Новоселівське, Площанку, Макіївку, Невське і Стельмахівку на Куп’янському та Лиманському напрямках.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev