На Луганщині ЗСУ звільнили вже 12 населених пунктів, — Гайдай

На території Луганської області щоденно точаться важкі бої.

У Луганській області звільнено 12 населених пунктів

На ранок 14 листопада в Луганській області звільнено 12 населених пунктів. Зокрема, від навали рашистів вивільнена Макіївка, яка відкрила ЗСУ прямий шлях на трасу Сватове-Кремінна. Про це в ефірі національного марафону повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай. 

«Для нас кожен населений пункт — не статистика, а мотивація. Як для місцевого населення, так і для бійців, — зазначає глава області. — Кожен метр Луганщини дається дуже важко, тому що був у росіян час підготуватися, звезти велику кількість мобілізованих. Так, вони — непрофесійні військові, погано озброєні, підготовлені та екіпіровані, але це все одно велика кількість людей, які стріляють у бік наших захисників. Це все одно смертельно небезпечна маса народу, яка ще підтримується великою кількістю артилерійських обстрілів з боку російських окупаційних військ».

За інформацією Гайдая, наявні технічні засоби наших артилеристів дозволяють вирішувати питання в тилу ворога. У Луганську нашими артилеристами було ювелірно знищено об'єкт військової інфраструктури.

На території області щоденно точаться важкі бої: росіяни відкривають щільний вогонь по нещодавно звільненим від них селам, тому намагаємося проводити евакуацію звідти. На шляху ЗСУ на Луганщині дуже багато «вагнерівців» та частково мобілізованих росіян. Під постійним обстрілом знаходиться населений пункт Білогорівка.

Зазначимо, за аналізом Інституту вивчення війни, українські сили продовжують досягати обмежених успіхів у Луганській області та, ймовірно, зможуть досягти більших успіхів, якщо їх посилять війська з Херсонщини. Звичайно, росіяни також зміцнюють свої оборонні позиції на Луганщині, але ЗСУ, попри це, просуваються вперед, і немає підстав прогнозувати, що погано навчені, погано оснащені та з низьким моральним духом російські резервісти зможуть їх зупинити. 

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev