На окупованих територіях будуть обмежувати в правах на 10 років за український паспорт

У держдумі рф прийняли закон, який передбачає порядок виходу з українського громадянства.

У законі йдеться, що наявність українського громадянства буде перешкоджати громадянам працевлаштуватися у державні та муніципальні органи, а також дозволить забезпечити допуск осіб з громадянством України до заміщення державних, муніципальних та інших посад і врегулювати інші питання, при вирішенні яких це виступає обмежуючим фактором.

Це стосується отримання зарплати, пенсії та інших соціальних виплат, що зараз відбуваються на ТОТ. Про це повідомляє Луганська ОВА.

Відтак, після дня, коли людина подала заяву про відмову від громадянства, їй треба буде утримуватись від реалізації прав та виконання обов’язків громадянина України, зокрема від отримання та використання паспорта України та інших документів.

При будь-якому порушенні, можливість повторно звернутися із заявою дозволять лише через 10 років.

Однак, у Луганській ОВА зазначають, що відмова від громадянства не гарантуватиме отримання роботи. Достатньо показово привезти до міста чи села якусь допомогу і ви зможете претендувати на певну посаду, навіть якщо вона не вакантна.
«Так, до прикладу, у населених пунктах Гірської та Попаснянської громад, які росіяни підпорядкували Первомайську, за словами місцевої окупаційної влади, пріоритет у працевлаштуванні до бюджетних організацій матимуть ті, хто бере участь у питаннях „життєзабезпечення“ територій».

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev