Невизнана та занепала Абхазія зібралася «відновлювати» Рубіжне

Одна квазіреспубліка зібралася допомогати іншій: Абхазія хоче разом із «лнр» «відновлювати» зруйноване рашистами Рубіжне.

Невизнана та занепала Абхазія зібралася «допомагати» Рубіжному

«МНС Абхазії надасть допомогу у відновленні пожежної частини у Рубіжному», — рапортують «змі» окупантів за результатами візиту до окупованого міста «міністра з надзвичайних ситуацій Абхазії» Лева Квіцінії.

У «мнс лнр» заявили, що внаслідок бойових дій у Рубіжному «було знищено всю спеціальну техніку, пожежно-технічне озброєння, обладнання, будівлю депо». Однак забули додати, що російські окупанти та бойовики незаконних збройних формувань «лднр» вщент зруйнували все місто, а не лише пожежну частину.

У місті немає вцілілих будівель, багато будинків відновити вже неможливо, у дворах — кладовища.

«Рубіжне — місто, якого майже немає. Орки зруйнували вщент один з промислових центрів Луганщини… Хаотичні обстріли населеного пункту не залишили шансу вціліти жодному району міста», — у травні повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. 

Зруйноване Рубіжне / фото з супутника Maxar Зруйноване Рубіжне / фото з супутника Maxar

Зазначимо, більшість країн світу визнає Абхазію автономною республікою у складі Грузії. росія після війни з Грузією 2008 року визнала Абхазію та Південну Осетію незалежними республіками, там розташовані російські військові бази. Фактично – це окуповані росією грузинські території.

Сьогоднішня Абхазія — це держава-привид. Напівзруйновані міста Сухумі, Гагри та інші більше надаються для знімання постапокаліптичних фільмів, ніж для життя, йшлося в матеріалі ТСН.

Вісім років тому знімальна група об’їхала найбільші міста регіону. Тоді вразили пейзажі в зруйнованих ще у 1990-х містах. За 22 роки, російські окупанти навіть не намагались щось відновити. За наступні вісім років ситуація не змінилась.

Російський блогер Сергій Волков побував в Абхазії у жовтні минулого року. Його кадри вражають: відсутність сучасних комунікацій, зруйновані міста та життя людей за межею бідності. Підвищена пенсія становить 1500 рублів — за сьогоднішнім курсом, трохи менше 20 доларів США. Тобто, пів долара на добу. 

Тож очевидно, що жодним чином занепала квазіреспубліка не допоможе у відновленні Луганщини. 

Абхазія / фото: Громадське Абхазія / фото: Громадське

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev