Нові «павліки морозови»: як росія використовує дітей Донбасу для своєї пропаганди

Рашисти продовжують знаходити нові способи маніпуляції та просування своєї пропаганди. Не змінюючи традицій, окупанти створюють нових «павликів морозових», для того, щоб годувати свою аудиторію новими зворушливими міфами про дітей, які нібито хочуть бути вірними росармії.

Колаж з фото з відкритих джерел

Ще нещодавно окупанти не тямили себе від щастя від хлопчика Альоші з Білгородської області, який зустрічав колони техніки рашистів, що рухались в Україну. Після цього усі медіа кричали про Фєдю, який рятував дівчат від так званої «української ДРГ». Як бачимо, така практика пропаганди на рф діє давно, а тепер, схоже, окупанти вирішили поширити її й на новоокуповані території України.

Кірюша з Лисичанська

Нещодавно в мережі з’явилася публікація про 9-річного Кірюшу з Лисичанська. Дитина, за словами рашистів, певний час ходила до блокпоста окупантів, а ті вирішили дати йому військову форму та спорядження, і дозволили залишатися з ними. Йому навіть вручили дерев’яного автомата для ще більшої схожості з горе-вояками.

Однак, здається, «герої-військові» зовсім не подумали про те, що такі чергування можуть бути небезпечним для дитини. Окрім того, за іронією долі, російським коментаторам вияв милосердя до хлопчика теж «не зайшов», і вони дружно попросили відчепитися від малого зі своєю війною.

«Звьоздочка» Аня

Так званій «Звьоздочці» з Донбасу Ані Лисовенко вже 22. Однак, для російських пропагандистів важливо не це. Річ у тім, що дівчина «на передовій» з 14 років, тут вона й отримала свій позивний. Аня, нібито підлітком ще почала ходити до окупантів на КПП та «носила їм тушонку». Для того, щоб побути з вбивцями українських цивільних та дітей, «Зірочці» навіть дозволили пропускати уроки.

Зараз вона теж мріє стати військовослужбовицею і навчається для цього в донецькому виші - аби в майбутньому бути як її «мужні наставники», і теж мати змогу стріляти у мирне населення України.

Волонтер Арсен із Маріуполя

На превеликий жаль роспропагандистів, на відміну від Ані, 15-річний Арсен в майбутньому хоче бути не військовослужбовцем, а лише будівельником, аби мати змогу відбудувати рідне місто.

Арсен Попов пережив жахи війни, евакуював постраждалих та витягав людей з-під завалів рідного Маріуполя. Підліток записався до місцевої лікарні, аби помагати носити до медзакладу поранених та помагати лікарям. Таким чином, хлопчик став об'єктом для сюжетів пропагандистів. Глава так званої «днр» навіть нагородив малого медаллю «за відвагу».

Після пережитого, хлопця відправили відпочити до Санкт-Петербурга, щоб він міг ближче побути до катів свого народу. Зокрема, тепер за дев’ятикласником ганяються журналісти, аби вкотре нагадати дитині про кошмари, які вона була змушена побачити у своєму ще зовсім юному віці.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev