Обстріли Білогорівки та Невського: яка ситуація на Луганщині

Противник посилив атаки на Луганщині. ЗСУ стримує ворожу навалу.

Росіяни продовжують «крити» деокуповані території авіацією. Цієї ночі удари з неба припали на Білогорівку. Артилерійського тиску зазнало Невське і та сама Білогорівка, повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.


«Крім цього, „рашисти“ морально тиснуть на жителів окупованих територій. Зокрема, на дітей від 10 до 16 років, які повертаються до Сєвєродонецька з літніх таборів рф. Їх чекають так звані „індивідуальні бесіди“ з відповідними окупаційними службами».

У дітей ретельно перевіряють мобільні телефони. Підлітки понад рік практично не мали доступу до інтернету. Тому колаборанти підозрюють, що при виїзді з міста ті можуть підтримувати зв’язки з однолітками, які евакуювалися. Бояться, що діти читали новини із джерел без російської пропаганди.

«Також загарбники остерігаються, що діти можуть повідомляти про останні події, що відбуваються в Сєвєродонецьку, — додає Лисогор. — При підозрі окупанти викликають на такі „бесіди“ батьків».

Тим часом у школі № 14 в Лисичанську вдень діє штаб провладної партії, де спостерігається скупчення цивільних. Але вночі приміщення служить укриттям для військових рф, які таким чином прикривають себе місцевим населенням.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev