Окупанти мінують дороги й вивозять усе зі шкіл та лікарень, — Гайдай про ситуацію на Луганщині

Зараз окупанти в Луганській області намагаються усе максимально замінувати для того, щоб принаймні загальмувати наступ.

Ілюстративне фото: espreso.tv

За останній час ЗСУ намагаються «продавлювати» Лиманський напрямок — «відступальні солдати» з Лимана і Харкова зупинились на Луганщині. Вони перебувають на тепломагістралі. Мова здебільшого йде про мобілізованих «лнрівців», яких російські військові нікуди не випускають. Про це в ефірі національного марафону повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Колаборантів до росії не випустять і більш того, є велика ймовірність, що і озброєних вояк «лнр» не випустять. За словами Гайдая, швидше за все, там поставлять якісь огорожі і пропускати не будуть.

З населених пунктів Сватове, Білокуракине та Кремінна окупанти вивозять усе медичне обладнання, зі шкіл забирають проєктори, проєкційні панелі та комп'ютери. Також мінують дороги, мости, адміністративні будівлі — усе намагаються максимально замінувати для того, щоб принаймні загальмувати наступ.

Окрім того, окупантам байдуже на цивільних, школи, дітей. Загарбники йшли просто грабувати, та автомобілі з покинутими награбованими речами це тільки підтверджують.

«Я дуже надіюсь, що Луганська та Донецька області для так званих бійців «лнр» — це все-таки рідні області. І якесь вони будуть мати сакральне значення, завдяки якому не буде таких звірств, які ми бачили у Київській області, Харківській області, але, на жаль, як би область не називалась: Херсонська чи Харківська, окупанти всюди однакові. Росіяни однакові, ведуть вони себе однаково. Ті факти, якими ми володіємо, які ми знаємо, вони якраз підтверджують мої слова. Коли ми вже зайдемо на наші території, то офіційно будемо публічно озвучувати, показувати», — коментує голова Луганської обладміністрації.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev