Окупанти просунулися під Часів Яром, Торецьком та Покровськом: ситуація на фронті

На фронті фіксується просування російських окупантів у Донецькій області. Йдеться про райони біля Часового Яру, Торецька та Покровська.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Ворог просунувся у Гродівці, Миколаївці та Північному, повідомляє DeepState.

Російські загарбники нещодавно просунулися на схід від Покровська на тлі триваючих зусиль рф тактично оточити українські сили на південний схід від цього міста 16 серпня, йдеться у звіті Інститут вивчення війни.

Геолокаційні кадри, опубліковані 16 серпня, показують, що війська рф просунулися в межах південно-східної частини Гродівки.

Російські «воєнкори» 15 і 16 серпня стверджували, що війська рф просунулися на південь від Воздвиженки, на схід від Свиридонівки, на захід від Новоторецького та на схід від Гродівки.

16 серпня російські блогери розповідали, що війська рф просунулися на південний схід від Желанного та начебто захопили Миколаївку.

Російський «воєнкор» також заявив, що ЗСУ нібито відходять з позицій поблизу Карлівки, проте в ISW не знайшли підтвердження цих російських заяв.

Війська РФ продовжували наступальні дії в районі Зеленого Поля, біля Воздвиженки, Гродівки, Калинового, Новоторецького, коло Новогродівки, Новожеланного, Скучного, в районі н.п. Птиче, Желанне, Миколаївка та Карлівка 15 і 16 серпня.

Російські загарбники нещодавно просунулися поблизу Торецька. Геолокаційні кадри, опубліковані 16 серпня, показують, що війська рф просунулися на південний захід від Залізного.

Російський «воєнкор» стверджував, що путінські війська просунулися до породного відвалу на південно-західній околиці Північного, що узгоджується з оцінками експертів ISW щодо просування рф у цьому районі.

Начальник Торецької міської військової адміністрації Василь Чиник заявив, що російські диверсійно-розвідувальні групи намагаються проникнути в сам Торецьк, і що ЗСУ дають активну відсіч цим групам.

Війська рф 15 і 16 серпня продовжували наступальні дії в районі Торецька, Білої Гори, Північного, Залізного, Нью-Йорка і Нелипівки, а також у районі Сухої Балки і Пантелеймонівки.

Також війська рф 15 і 16 серпня продовжували наступальні дії в районі Білогорівки, Верхньокам’янського, Спірного і Виїмки, а також у районі Переїзного.

Російські окупанти нещодавно просунулися на південний схід від Часового Яру та продовжили наступальні операції поблизу міста 16 серпня.

Геолокаційні кадри, опубліковані 15 серпня, показують, що путінські війська просунулися через канал Сіверський Донець — Донбас на північ від Озарянівки.

Російський «воєнкор» стверджував, що російські підрозділи начебто нещодавно завершили зачистку Кліщіївки.

Російські окупанти 15 і 16 серпня наступали у районі Часового Яру, Григорівки та поблизу Кліщіївки.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev