Окупанти форсували Сіверський Донець та захопили нові населені пункти на Луганщині

На п’ятий місяць війни рашисти таки форсували Сіверський Донець і захопити Білогорівку на Луганщині.

Ілюстративне фото зі сторінки Сергія Гайдая

Під контролем росіян вже й Золотарівка. Окупанти закріпилися в Лисичанську. Про це вранці повідомив голова ЛугОВА Сергій Гайдай.

За його словами, навіть в останній день оборони Лисичанська під щільним вогнем українські медики госпіталізували поранених, рятували місто пожежники, поліція фіксувала злочини.

«Росіяни переважали вдесятеро. Ця навала руйнувала місто та вбивала людей. Багато поранених місцевих жителів ми вивезли до лікарень Дніпра, Львова чи Івано-Франківська. Тільки уявіть, що у медзакладах Донеччини, де зараз теж вже небезпечно, за останні тижні отримують, або вже отримали, допомогу близько 50 важкопоранених лисичан», — зазначає Гайдай.

Російська армія зібрала сили зі всіх можливих напрямків і зосередила їх в Лисичанську. Їхню перевагу в особовому складі українська армія нівелювала своєю майстерністю. Однак необхідна для витиснення ворога кількість далекобійної зброї для витіснення ворога досі недостатня.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev