Окупанти в Сєвєродонецьку намагаються створити картинку "щасливого життя", поки місцеві жителі замерзають у домівках

Умови для зимівлі у місті дуже погані. Мешканці не мають доступу до тепла, медицини, а волонтерам дістатися у Сєвєродонецьк небезпечно.

Ситуація у окупованому Северодонецку наразі складна. Зараз загалом у місті залишилось біля 7-8 тисяч населення, зокрема в громаді 10 тисяч.

Про це повідомив голова МВА Сєвєродонецька Олександр Стрюк. 

Проблеми з гуманітарною допомогою досі є, місцеві мешканці не мають доступу до ліків.

Люди намагаються шукати потрібні їм препарати самостійно, а на це йде багато ресурсів та коштів. 

Окрім того, за словами очільника МВА Сєвєродонецька, доки не відбудеться деокупація міста, говорити про волонтерські чи державні програми допомоги неможливо, оскільки це небезпечно.

Окупаційна влада, своєю чергою, намагається  створити картинку "щасливого життя" в населеному пункті. 

До слова, нещодавно очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомляв, що у Сєвєродонецьку мешканцям пропонують пережити зиму у днями створених пунктах тимчасового розміщення.

Вони нібито розраховані на 2 тисячі осіб і дозвіл заходити матимуть лише ті, у кого зруйноване житло або будинки не розраховані під підключення опалення. 

Іронія в тому, що в місті наразі не опалюється жодна багатоповерхівка. А у громаді досі залишається близько 10 тисяч людей.

Мешканцям не залишається нічого, як тільки ділитися знімками своїх зруйнованих та спалених будинків у соцмережах та сумувати за домом.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev