Окупанти втретє змінили дату "захоплення" Сєвєродонецька

Російські окупанти вже третє переносять дату захоплення Сєвєродонецька через неможливість оточити українське місто.

Сєвєродонецьк/ілюстративне фото з відкритих джерел

Попередньо окупанти повідомляли, що планують захопити місто до 10 червня, однак українські захисники зламали плани рашистів і далі відбивають місто. Про це повідомив голова ЛугОВА Сергій Гайдай під час національного телемарафону.

Нова дата, яку загарбники визначили для «звітування» перед путіним — 22 червня.

«Ще одна задачу, яку вони провалили — це контроль траси Лисичанськ-Бахмут. Так само, вони її не контролюють. Так, вони її обстрілюють і проїзд трасою дуже небезпечний, але контролю росіян там нема», — зазначив Сергій Гайдай.

Сьогодні під щільними обстрілами вся вільна Луганщина. Тривають запеклі вуличні бої в Сєвєродонецьку. 

«Оточення нашим військам не загрожує. Нам важко, але всі чітко тримають позиції і розуміють, як розвиваються події», — зазначає Гайдай. 

Слова окупантів про те, що вони повністю контролюють місто — брехня.

«Для того, щоб захопити місто треба пройти і промку,а до промки деякі вулиці контролюють наші захисники. Тактика у росіян досить примітивна. Спочатку вони годину артилерією обстрілюють певну ділянку, а потім кидають туди роти чи дві на штурм. Рота закінчується — знову починаються обстріли. І так постійно. На сьогоднішній день, четвертий місяць російська армія пройти Сєвєродонецьк не може».

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev