Окупаційні гауляйтери «ріжуть» шахти в Лисичанську

Рапортуючи про процвітання «республік» та доповідаючи у «змі» про свої досягнення на окупованих територіях, рашисти замовчують реалії сьогодення загарбаних територій. Зокрема в публічний простір не виходить інформація про те, що під пилку йде обладнання шахт Лисичанська.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

З окупованих територій надходять тривожні повідомлення щодо знищення захоплених шахт. Зокрема, уродженець Лисичанська, який нині проживає на Полтавщині, проте регулярно відвідує рідне місто з об’єктивних причин, на умовах анонімності розповів «Вчасно» про тотальне знищення вугільних копалень під егідою реорганізації.

«Я на шахті «Капустіна» пропрацював три десятки років, бачив різне, застав різні часи, але такого відношення, як зараз, не очікував: звісно, що нам не перерахували наші зарплати і пенсії по міркам України, але і що під хвіст погонять – не очікували, — ділиться джерело. — Сказали, що нашу поки закривають, потім реорганізують і зроблять з кількох підприємств одне, але ж я знаю, що неможливо об’єднати окремі шахти в одну».

Інформація про закриття шахт надходить і з інших джерел. Так, лисичанський правозахисник Анатолій Рижков повідомляє, що «зрадники України, що зараз "керують" в Лисичанську, впроваджують "ефективну" господарську кмітливість». За його словами, якщо шахта не заробляє, то окупанти зароблятимуть на металобрухті.

«Самопроголошений генеральний директор "Лисичанськвугілля" Сергій Старцев видав начебто розпорядження з 16.12.2022 р. починати різати метал на шахті "Мельникова", після чого здійснити закриття шахти», — пише правозахисник.

Закриття шахт — традиційна тенденція для окупантів. Зокрема про це повідомляє Луганська обласна військова адміністрація у понеділок 12 грудня. Відомо, що у Довжанську окупанти продовжують вирізати шахтне обладнання, для гірників, яких не мобілізували, шукають варіанти працевлаштування. Так, на шахті «Червоний партизан» поблизу Довжанська демонтують і щоденно вивозять обладнання. Підприємство готують до консервації.

«Окупанти вже підготували перелік шахт, які вони вважають нерентабельними. Ще близько 700 працівникам запропонували місця у центрах зайнятості у зв’язку із ліквідацією підприємств. Для них організують курси професійного навчання», — йдеться в повідомленні.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev