Освітяни та ексміліціонер на боці окупантів: нові персоналії зрадників України на Луганщині

У часи соціальних мереж приховати або замаскувати свою антиукраїнську діяльність не вдається нікому: активні громадяни з окупованих територій повідомлять українським журналістам та силовикам про зрадників та допомагають ідентифікувати їх обличчя. Чергову компанію колаборантів Луганщини визначено: ними стали освітяни та родина колишнього міліціонера-випивохи.

Освітяни та ексміліціонер на боці окупантів: нові персоналії зрадників України на Луганщині

Максима Савенка, колишнього працівника міліції, з роботи звільнили через зловживання спиртними напоями та часті запої. У 2014 році Савенко поїхав з Лисичанська до Мілового, де заробляв гроші на контрабанді. Про це ЗМІ повідомляють місцеві обізнані люди.

Нині Савченко проживає у Великоцьку, де активно пропагував «руський мір» до його приходу у лютому 2022-го. Його дружина Олександра Савенко поширює селфі-світлини з символікою в кольорах «прапору» псевдоутворення «лнр» на одязі та забороненою в Україні георгіївською стрічкою, за що отримує «привітання» в приватні повідомлення від знайомих.

Ряди зрадників Новопсковщини вкотре поповнили освітяни: світлину зі зборів колаборантів опубліковано на пропагандистському ресурсі, підконтрольному т.зв. «лнр».

На фото серед колаборантів — Микола Літвінов, директор Осинівської школи №1, Олександр Ганус, директор Ганусівської гімназії. Найзапаморочливіша кар’єра серед присутніх у Олени Кіченко. Після роботи секретаркою в прокуратурі та школі жінка отримала посаду директорки найбільшої в районі Новопсковської школи.

«Оце, розумію, соціальний ліфт!», — повідомляють місцеві.

Збір освітян у Новопскові Збір освітян у Новопскові

На Біловодщині у селі Кононівка активно співпрацює із ворогом Ольга Білокобильська, заступниця директора з навчально-виховної роботи Кононівської гімназії. Заклад очолила після окупації району. Спільно з деякими вчителями-зрадниками ініціювала відкриття закладу та початок навчання в квітні 2022 року, пропагуючи проросійські інтереси. Дала дозвіл на знищення української символіки. Здійснювала моральний тиск на вчителів, які відмовились від співпраці з окупантами. 

«Вирішила, що вона добра фея, хоче врятувати дітей від неосвіченості. Ганьба такому заступнику та вчителям! Ви будете покарані згідно з Законами України!», — діляться у соцмережах очевидці ганебних вчинків колаборантів.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev