Отримала осколкове поранення: на Донеччині 14-річна дівчинка закрила собою братика від обстрілу

Під час обстрілу пляжу у Часів Ярі 14-річна дівчинка закрила молодшого братика тілом і врятувала його від вибуху.

На Донеччині дівчинка закрила собою братика від обстрілу/фото ФБ Микола Кулеба

14-річна Аня, яка під час вибуху закрила своїм тілом молодшого братика, 10-річного Єгора, отримала осколкове поранення стегна. Крім дівчинки, ще 15 дітей отримали осколкові поранення різної тяжкості під час обстрілу пляжу. Про це повідомив колишній дитячий омбудсмен Микола Кулеба.

«Аня із сім’єю хотіли скупатися на пляжі, аж туди прилетів ворожий снаряд. Це відбулося неподалік Часів Яру на Донеччині. Аня та ще п’ятнадцятеро дітей отримали уламкові поранення різної тяжкості», — повідомив Кулеба.

Касетний снаряд, яким росіяни обстріляли пляж у Часів Ярі Касетний снаряд, яким росіяни обстріляли пляж у Часів Ярі

За пару днів волонтери евакуювали її з мамою в Покровськ до лікарні і взяла під опіку цю сім’ю до повного відновлення дівчини.

Кулеба також звернувся до українських батьків і закликав їх бути максимально обережними, адже ворог підступно та усвідомлено завдає ударів по місцях скупчення цивільних.

"Ми скоро переможемо. І тоді у наших дітей з червня по серпень замість війни знову буде щасливе літо. А поки оминайте ліси, не ходіть на пляжі, реагуйте на повітряні тривоги, бережіть себе й своїх дітей!" – зазначив ексомбудсмен.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev