Пафосне відкриття єдиної аптеки та газети замість гуманітарки: хроніки життя в окупованому Лимані

Окупанти створюють імітацію бурхливої діяльності у Лимані: що насправді відбувається в місті?  

Пафосне відкриття єдиної аптеки та газети замість гуманітарки: хроніки життя в окупованому Лимані

Головний здобуток, яким хвалиться окупаційна влада – це відкриття єдиної в місті стаціонарної аптеки на території травматологічної лікарні. Також в місті організували виїзну торгівлю медикаментами, передає «Вчасно».

Купівля ліків, яка раніше було буденністю в місті з купою аптек різних мереж, при окупантах подається як велике досягнення. Інформація про всі активності пафосно публікується з приміткою «за ініціативи глави адміністрації міста Олександра Петрикіна».

Відкриття аптеки подається як велике досягнення Відкриття аптеки подається як велике досягнення

Цього тижня гауляйтер проїхався туром містами та селищами Лиманщини. Під час зустрічей з людьми окупанти продовжують розповідати казки про налагодження життя, що, мовляв, місто обов’язково відновлять, гуманітарку роздаватимуть, зарплати та пенсії регулярно платитимуть. Напевно, щоб знизити градус невдоволення діями окупаційної влади серед населення.

Напередодні зими назрівають серйозні комунальні проблеми. Якщо в приватних будинках місцями газ є, то у багатоповерхівках чекати його не варто, як заявили самі окупанти.

«Опалення та води в багатоповерхівках до зими не буде. Багато хто з багатоповерхівок шукає знайомих у приватному секторі, щоб перезимувати чи десь виїхати на зимівлю. Вугілля обіцяють, але яке, скільки і коли — невідомо. Добитися конкретної інформації неможливо — у виконкомі єнакіївське начальство», — пишуть у соціальних мережах.

Водночас гауляйтер Петрикін скотився до того, що сам роздає пропагандистські газети та російські прапори під час зустрічей із місцевими. Очевидно, що промивку мізків рашисти вважають важливішою, аніж допомогу людям продуктами чи грошима. Або хоча б чесними відповідями на те, що чекає на місто у найближчому майбутньому.

Промивка мізків: гауляйтер Петрикін роздає газети Промивка мізків: гауляйтер Петрикін роздає газети

Проводилась і «сходка» підприємців: їх окупаційна влада очікувано змушує перереєстровувати бізнес за законами «республіки» та підкорюватися забаганкам окупантів у питанні ціноутворення. Як показує досвід захопленої Луганщини, наступним етапом «співпраці» з підприємцями стане вимагання данини за можливість працювати.

Процвітає «побєдобєсіє»: замість уваги до зруйнованої критичної інфраструктури команда гауляйтера опікується радянськими пам’ятниками. Рашисти готуються святкувати День визволення Донбасу від фашистських загарбників. Як би цинічно це не було.

Рашисти готуються святкувати День визволення Донбасу від фашистських загарбників Рашисти готуються святкувати День визволення Донбасу від фашистських загарбників

З міської бібліотеки вивезли всі книжки. Окупанти кажуть, що до будівлі вцілілої музичної школи, однак куди насправді вони поділи бібліотечний фонд — невідомо.

До початку навчального року лагодять дві школи. Але через небезпеку у здоровому глузді дітей звісно ж ніхто туди не поведе.

Для контролю за порядком до Лиману звезли «міліціонерів» з Єнакієвого. Однак зі своїми обов’язками вони, м'яко кажучи, не справляються, адже мародерство продовжується.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev