Пекельні день і ніч для Лисичанська: росіяни без зупину гатять по місту

У Сєвєродонецьку росіяни обстріляли «Азот», у Лисичанську – будівлі поліції, пошти та гуманітарний штаб. 

Фото: Сергій Гайдай

«Вчорашні день і ніч для Лисичанська - пекельні. Росіяни без зупину гатили по місту. Артилерія і навіть - «Точка-У», — повідомляє голова Луганської ОВА Сергій Гайдай. 

За його словами, рашисти розшукували імовірні місця скопичення людей — близько 30 влучань у будівлю гуманітарного штабу, її повністю знищено. Пожежа триває і зараз.

«Вчора зранку внаслідок обстрілів армією рф у своєму помешканні в Лисичанську загинула жінка. Вдень у цьому ж місті отримали поранення двоє чоловіків. Їм надали першу допомогу та відвезли до лікарні. Неймовірними зусиллями, але нам вдалося евакуювати трьох жителів області до іншого регіону. У поточних обставинах навіть такі поодинокі випадки рятування вкрай важливі», – наголосив очільник Луганщини.

Також зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню росіяни 4 червня обстріляли Сєверодонецьк, Лисичанськ, Устинівку, Врубівку та Тошківку.

Авіаційні удари вертольотами Ка-52 нанесені в районах Гірського і Мирної Долини, літаками Су-25 – по Устинівці.

«Відомо про значні руйнування в Гірському, де пошкоджено 13 будинків. У Лисичанську – п’ять, а також відділення Укрпошти та будівля відділу поліції. У Сєвєродонецьку після артилерійського обстрілу пошкоджено приміщення цеху контрольно-вимірювальних приладів та автоматики на території об’єднання «Азот». Інформація по іншим населеним пунктам ще уточнюється», – акцентував Сергій Гайдай.

Зараз за підтримки артилерії російська армія продовжує штурмові дії у Сєвєродонецьку, контролює східну частину міста. Крім того, противник намагається вести наступ у напрямку Ниркове – Миколаївка.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі https://t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev