Під обстрілами і без газу: опалювальний сезон на Донеччині під питанням

З огляду на воєнні дії, найвірогідніше, до опалювального сезону не вдасться повною мірою забезпечити Донецьку область газом.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

На Донеччині питання нормального перебігу опалювального сезону значно ускладнюється тим, що на території області відсутнє газопостачання. Про майбутній опалювальний сезон йшлося на засіданні Штабу з підготовки об'єктів ЖКГ до осінньо-зимового періоду 2022/23 років під головуванням міністра Олексія Чернишова. 

Скоріше за все жителям регіону прийдеться готуватися до жорсткої економії енергоресурсів.

«Маємо бути реалістами: з огляду на воєнні дії, найвірогідніше, що до опалювального сезону нам не вдасться повною мірою забезпечити область газом. Відповідно, маємо перейти на альтернативні джерела опалення — із жорсткими обмеженнями щодо використання ресурсів», — повідомив за результатами обговорення голова ДонОВА Павло Кириленко. 

У ДонОВА вчергове наголосили на важливості евакуації з регіону.

«Одне із головних завдань — пояснити населенню, що з середини жовтня до середини квітня на території області має залишатися мінімальна кількість людей. Усі, хто не задіяний у процесі оборони області або підтримки її життєдіяльності, мають виїхати. У розміщенні евакуйованих жителів області розраховуємо на підтримку інших областей України, і я вдячний кожному, хто таку підтримку вже надає», — зазначив Кириленко.

Нагадаємо, з кінця травня АТ «ДОНЕЦЬКОБЛГАЗ» вимушено припинив розподіл природного газу своїм споживачам у Донецькій області.

Основний вузол, через який газ раніше йшов на Донеччину, розташований на Луганщині і окупований росіянами. Резервний вузол було пошкоджено у квітні внаслідок бойових дій.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev