«Покращені» тарифи на окупованій Луганщині: вартість комуналки відчутно зростає

Водночас російські окупанти проводять «теплі» акції, які у підсумку змусять людей більше сплатити за електроспоживання.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

У так званій «лнр» упродовж 2023-го тарифи на комунальні послуги зростуть двічі. Збільшення очікується на 70%. Про це повідомляє пресслужба Луганської військової адміністрації. 

Поряд із тим окупанти проводять «теплі» акції, які у підсумку змусять людей більше сплатити за електрику.

«Вже не знають, з якими почуттями відноситися до «благ россии» жителі Сєвєродонецька. Після того, як дітям подарували 5000 одиниць морозива, окупанти провели акцію «Тепло в ваш дім», вручивши низці сєвєродончан електродуви, які є дуже енергоємними. Енергетична інфраструктура в місті зруйнована, в багатоповерхівках, куди встигли провести електрику, за відсутності трансформаторних підстанцій вибиває навіть від електрочайника, грітимуться електродувами», — йдеться в повідомленні. 

Про зростання тарифів повідомляють і самі окупанти, проте перший етап здорожчання офіційно сягає 15%.

З 1 січня за кіловат електрики при спожитому об'ємі до 150 кВт доведеться сплачувати 1,83 рублі, що на 27 копійок більше, аніж в поточному році. Ціна газу зростає на 67 копійок за куб і вартуватиме 4,45 рублів при використанні його для приготування їжі. Теплопостачання у нерозбитих містах «республіки» дорожчає на 5,59 рублів за квадратний метр і коштуватиме 37,34 рублі.

Відчутно дорожчає водопостачання та водовідведення: на 5,92 та 3,59 рублі відповідно. Плата за вивіз сміття зростає вдвічі з чотирьох до восьми рублів.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev