Посилення "мобілізації" та знищення книжок на Луганщині - Генштаб про ситуацію на фронті

У Генштабі ЗСУ заявили, що надалі є загроза ракетних ударів по об'єктах енергетичної системи та критичної інфраструктури в Україні. За їхніми даними, росіяни чинять свій терор в Луганській області. Вони шукають та знищують книжки українською мовою, а також проводять примусову мобілізацію українців на фронт на стороні ворога.

Російські окупанти проводять обшуки в закладах освіти на території тимчасово захопленої Луганської області.

Згідно з інформацією, яка є в розпорядженні Генерального штабу Збройних сил України, нишпорять у навчальних закладах загарбники вже протягом двох тижнів.

За даними української сторони, окупанти полюють на книжки українською мовою та будь-які матеріали, що містять символіку України.

Після цього знахідки росіяни планують знищити.

Одночасно з цим на тимчасово окупованій території Луганської області росіяни посилили заходи примусової мобілізації.

Таким чином загарбники планують поповнити некомплект особового складу своїх підрозділів на Сєвєродонецькому напрямку.

У Красному Лучі (у 2016 році постановою Верховної Ради України місто перейменовано на Хрустальний, – ред.) окупанти збільшили 

кількість патрулів для перевірки документів у чоловіків. Останнім вручають повістки та відвозять до пункту збору мобілізованих.


 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev