Позначав на мапах місця дислокації ЗСУ та пересилав окупантам: судитимуть колаборанта з Покровська

У Покровську інженер з налагодження та випробування машинобудівного заводу через інтернет-месенджер відкрито інформував ворога про позиції Збройних Сил України. 

Судитимуть колаборанта з Покровська. Фото СБУ

Мешканець Покровська добровільно погодився співпрацювати з іншим інформатором окупантів та надавав йому відомості в оборонній сфері, повідомляє СБУ.

Встановлено, що зловмисник у червні 2022 року збирав та передавав у мережі координати дислокації підрозділів ЗСУ, переміщення військової техніки і особового складу сил спротиву на території Селидового і Покровська. 

Наразі він обґрунтовано підозрюється у поширенні інформації про розташування Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами.

Матеріали кримінального провадження із зібраними доказами злочинної діяльності зрадника скеровані до суду для розгляду по суті.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev