Працював на шахті й «зливав» розвіддані ЗСУ з Покровського напрямку: на Донеччині затримано агента рф

Місцевий житель прифронтової Донеччини, який працював на одній із шахт, передавав дані про ЗСУ росіянам. Він допомагав окупантам наступати на Покровськ.

Донеччанин зливав розвіддані й допомагав окупантам наступати на Покровськ/ Фото: СБУ

На Донеччині затримали чергового агента воєнної розвідки рф. Зловмисник шпигував за Силами оборони на Покровському напрямку, де тривають жорстокі бої.

Фігурантом виявився працівник місцевого гірничого підприємства, якого у липні цього року дистанційно завербувала російська спецслужба, пише СБУ.

З того часу він розвідував геолокації штабів та укріпрайонів українських військ, які залучені до захисту райцентру.

Зокрема чоловік звертав особливу увагу на вогневі позиції важкої артилерії ЗСУ. Також він намагався виявити пункти базування підрозділів СБУ.

Відомо, що під час розвідувальних вилазок агент поводив себе як пересічний мешканець прифронтової громади, який їздив на роботу на місцеву шахту. Але у ході таких поїздок він приховано фіксував розташування українських військ та позначав відповідні координати на гугл-картах.

Для зв’язку з російською спецслужбою чоловік спочатку використовував анонімний акаунт у месенджері. Згодом, сподіваючись «заплутати сліди», він перейшов на комунікацію зі своїм російським куратором через заборонені соцмережі рф.

Контррозвідники СБУ викрили агента. Під час обшуків у затриманого вилучено мобільний телефон та сім-карти, які він періодично міняв для конспірації зв’язку з окупантами.

Нині зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev