«Промивають мізки» російською пропагандою: окупанти вивезли «на свята» до Ростова близько 400 українських дітей

Окупанти вивозять українських дітей до москви, ростова та інших міст та облцентрів росії, аби переконати, що в країні-агресорі на них нібито чекає щасливе майбутнє.

Російські окупанти займаються депортацією українських дітей (Фото:Alexander Ermochenko/Reuters)

Окупанти вивезли 414 дітей із тимчасово окупованої Горлівки на Донеччині. Їх відправили в Ростовську область росії під приводом проведення «святкових заходів», повідомляє Центр національного спротиву.

Там, на території росії, дітям певним чином «промивають мізки» російською пропагандою «русского мира», при цьому головною метою є «гра на контрасті», коли дітям демонструють «щасливе та безтурботне» життя в росії на противагу війні в Україні.

До вивезення дітей залучають медичний персонал, який фактично бере участь у цьому злочині, спрямованому на знищення цілого покоління українців.

«У всіх російських школах на тимчасово окупованих територіях, які є просто пропагандистськими центрами із завезеними освітянами з рф, щодня проводяться «розмови про важливе». Метою цих уроків є переконати місцевих дітей у тому, що рф їх урятувала від «нацистів», а захоплені землі споконвіку були російськими. Таким чином у пам'яті дітей відображаються переваги росії над їх Батьківщиною», - зазначає ЦНС.

Водночас ворог збільшив кількість пропагандистських заходів у південних тимчасово окупованих районах України, де дітей звозять на виступи блогерів, спортсменів та музикантів із рф. Такі самі зустрічі відбуваються у дитячих таборах, куди росіяни вивозять українських дітей на так зване лікування.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev