Путін підтвердив незмінну мету - знищити українську державу і стерти поняття українського народу, - ISW

Дії та слова російського диктатора підпадають під визначення геноциду українського народу.

Президент росії володимир путін продовжує відкидати ідею українського суверенітету, що є несумісним із переговорами між рф і Україною, і переслідує мету знищити українську державу. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти організації проаналізували виступ російського диктатора у дискусійному клубі «Валдай» 27 жовтня та прийшли до висновку, що путін все ще має на меті знищити українську державу та стерти поняття українського народу. Зокрема про це свідчать його постійні наративи про те, що Україна та росія є єдиним народом, розділеним на різні держави через історичні обставини.

Путін заявив, що "єдиною реальною гарантією українського суверенітету" може бути тільки росія, яка "створила" Україну.

Його заяви відкидають юридичний факт, що російська федерація визнала суверенітет України, і що український народ існує як окрема нація.

"Ці заяви, разом із багатьма діями росії, мають викликати серйозні роздуми над питанням, що війна росії проти України є геноцидом, оскільки геноцид юридично визначається як дії, вчинені з наміром знищити, повністю або частково, національну, етнічну, расову чи релігійну групу", - йдеться у повідомленні ISW.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev