Рашисти не забрали ані тіла своїх військових, ані прапори: як ЗСУ звільняли село Невське на Луганщині

Українські військові зайшли до села, яке 8 місяців терпіло окупантів. Зараз ЗСУ "зачищають" населений пункт, а мешканці розповідають нашим захисникам про ницість російської армії. 

Село Невське Луганської області ЗСУ взяли внаслідок активних штурмових дій. Це відбулося швидко і несподівано для рашистів. Як селяни зустрічали українських військових та розповідали про злочини росіян, показали журналісти у сюжеті телеканалу «Інтер».

На кадрах, які зняли українські аеророзвідники, видно – окупанти намагаються втекти з-під раптового вогню наших бійців. Але в них жодного шансу на порятунок. 

"Група Головного управління Міністерства оборони України "Кедр" зачистила населений пункт Невське, знищила 32 противники. Захопили велику кількість техніки: БМП, камаз, живої сили", – коментує військовослужбовець ЗСУ на позивний "Кедр". 

Розвідники взяли у полон 3 російських контрактників.

Мирні жителі Невського тим часом радіють, що загарбники нарешті покинули село. Тому зустрічають українських військових з усмішками та сльозами на очах. Кажуть: усі ці вісім місяців чекали на наших захисників та нарешті дочекались.

Українським воїнам селяни несли гостинці та запрошували пообідати, ледь стримуючи сльози радості.

"Чекала, аж мурашки по шкірі. І досі не можемо заспокоїтися", – розповідає одна з мешканок Невського.

Люди показали помешкання, в яких жили росіяни. Колись це були охайні будинки, а тепер після рашистської навали їх не впізнати.

Селяни розповідають, солдати російської армії тут тільки те й робили, що пиячили.

"Приїхав, а вина було, певно, літрів 120. Кажу, ви б хоч бутлі повернули. Та яке там," – коментує мешканець села.

Окрім того, пияки-мародери нещадно грабували селян.

"І газон забрали. Дизельок стояв у дворі – позабирали", – скаржиться один із селян.

Наші військові ретельно перевірили кожне подвір'я. Видно, що окупанти забиралися звідси поспіхом. Кидали зброю та форму. Місцеві кажуть – тікаючи, загарбники йшли на хитрощі, аби не потрапити під вогонь чи у полон.

"Їх тут дуже багато було. Вони повдягалися у цивільний одяг." Хальоні" у них пики – це начальство. А "шістки" то й видно, що "шістки", – ділиться мешканка села. 

Окупанти не стали забирати ані тіла загиблих бійців, ані свої трикольорові ганчірки. Замість ворожого прапора над руїнами місця, що колись було сільрадою, наші захисники підняли синьо-жовтий прапор.

"Ще вчора на цій будівлі висів прапор країни агресора, сьогодні тут український прапор",– каже кореспондент Військового телебачення України Єгор Трошкін.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev