Резніков назвав три сценарії завершення війни: "Мінська-3" точно не буде

Міністр оборони України Олексій Резніков назвав три ймовірні сценарії завершення війни, розпочатої рф проти України.  

Резніков назвав три сценарії завершення війни

Його виступ на конференції Forbes Ukraine "Будуємо разом" 8 липня цитує "Інтерфакс-Україна" у закритій стрічці, цитати з виступу Резнікова наводить "УП".

Перший варіант, за словами Резнікова, передбачає повернення на позиції сторін зразка 23 лютого із подальшими перемовинами. Міністр бачить цей сценарій як вияв "доброї волі" – на кшталт тієї, яку було оголошено окупантами, коли вони втекли з Київщини, Чернігівщини, Сумщини та острова Зміїний.

"Відповідно, я думаю, що він буде розбитий на кілька ланцюжків. Спочатку ми вийдемо з вами на позиції до 24 лютого поточного року, далі будуть якісь розмови щодо статусу окупованого раніше Донецька, Луганська та Криму, але за столом із нашими потужними партнерами", – підкреслив Резніков.

Він додав, що Україна не допустить "Мінська-3" й домовленостей, які можна буде вважати капітуляцією.

"Із дулом біля скроні ніхто не вестиме переговори", – запевнив Резніков.

Другий варіант, за словами глави Міноборони, – поступово Україна перемелюватиме збройні сили рф.

"Тому що це насправді війна ресурсу на ресурс. У них більше людей, території, танків, літаків тощо, але все несучасне, усе давнє, і вони сьогодні використовують принцип м'ясорубки", – зазначив Резніков.

Міністр зауважив, що другий варіант перемоги не такий швидкий – до кінця цього року або із продовженням протистояння на початку 2023 року.

Третій сценарій Резніков назвав "драматичнішим" для росії.

"Це розвал рф на кілька різних суб'єктів: Татарстан, Башкирстан, на Сході тощо, це парад суверенітетів. Ми це з вами точно при нашому житті побачимо, але це трохи тривала історія", – резюмував Резніков.
 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev