"Рідним сказали, що я загинула", - історія пенсіонерки Ірини з Бахмута, яка дивом вижила під час обстрілу

Пані Ірина потрапила під обстріл на початку вересня у Бахмуті. Її рідним повідомили, що вона загинула, а вона мріяла ще раз їх побачити.

Історія пенсіонерки Ірини з Бахмута/фото Незламні

66-річна Ірина Пономаренко проживала у Бахмуті. Місто було під постійними обстрілами. На початку вересня ситуація трохи покращилась, обстріли трохи стихли і жінка вирішила вийти в місто по продукти.

Раптом вона почула якийсь шум на землі. Одразу впала і побачила, що її правої ноги вже нема, а ліва понівечена.

«Воно щось як зашелестить під ногами. Дивлюся — а в мене пів ноги немає. Беру свою ногу у кросівці. Кросовок тримаю — а там мої пів ноги. Мені кажуть: тітко, ти що робиш, це ж твоя нога. А я кажу: так шо я її кину», — згадує пані Ірина.

На щастя, жінку знайшов медик, який одразу перев'язав Ірині рани та відвіз до лікарні. До тями пані Іра прийшла аж через тиждень. У лікарні в Дніпрі їй ампутували ногу та стабілізували стан. Далі постраждала вирушила до Львова. Тут вона потрапила до Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ Першого медобʼєднання Львова.

Аби врятувати ліву ногу, хірурги провели жінці реконструктивну операцію. Вона тривала кілька годин: розтрощену кінцівку спершу вкорочують, прибираючи неживі тканини, потім закривають рани мʼязовим клаптем та пересаджують шкіру. Все вдається зробити за одну операцію, яка минає успішно.

Далі Ірину чекає протезування. Проте перед тим потрібна реабілітація. Процес буде довгим, адже на лівій нозі має зростися кістка.

Рідним пенсіонерки помилково повідомили, що вона загинула. Її переплутали з іншою жінкою. Ірина, своєю чергою, боялася, що не вижила рідня.

Зараз вона відновлюється і вже змогла побачитись з рідними. Востаннє вони бачилися в день поранення пані Іри.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev