Про науку, історію та нашу країну: родина з Лисичанська створює україномовні мультфільми

Родина Тученків з Лисичанська Луганської області створює україномовні мультфільми: їхній YouTube-канал нараховує вже понад 30 тисяч підписників. 

Про науку, історію та нашу країну: родина з Лисичанська створює україномовні мультфільми

До повномасштабного вторгнення росії в Україну сім'я займалася мультиплікацією у себе вдома. У кожного члена родини була своя роль: Альона писала сценарії, син Максим озвучував тексти, Сергій за допомогою комп'ютерної техніки збирав до купи картинки та змушував їх рухатися. Їхнєю історією поділився директор Департаменту міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин Луганської ОДА Денис Денищенко. 

На початку березня Тученки були змушені покинути свою домашню мультиплікаційну студію та переїхали до Хмельницького.

Оскільки технічне забезпечення та обладнання залишилося вдома, вони не могли продовжувати створювати контент на своєму Ютуб-каналі. На допомогу прийшов волонтер з Хмельниччини Олег Ровінець, який був давнім поціновувачем творчості родини. Він спонукав займатися мультиплікацією й надалі.

У Хмельницькому Тученки створили п'ять нових відео. Мультики розраховані на дітей віком від двох років. Контент різноманітний: знайомство з буквами та цифрами, історією та географією України. 

Сьогодні «Хмаринка» — саме так називається Ютуб-канал родини — налічує понад 30 тисяч підписників. Також є окремий канал про науку — «Хмаринка Science». Україномовні мультики окрім розважального контенту несуть величезну суспільну користь, адже є сучасною культурною зброєю проти засилля російських мас-медіа, в тому числі в дитячому середовищі.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі https://t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev