Росія використовує мобілізованих, щоб відновити наступ у Донецькій області — ISW

Російські військові намагаються використати мобілізований персонал, щоб відновити наступ на Донеччині, але швидше за все їм не вдасться досягти значних операційних успіхів.

Головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний 4 листопада повідомив, що російські війська втричі збільшили інтенсивність бойових дій на окремих ділянках фронту, щоденно здійснюючи до 80 штурмів. Про це йдеться в аналітичному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW). У Генштабі ЗСУ повідомили, що зараз російські війська зосереджують наступальні дії в напрямку Бахмута, Авдіївки та західної частини Донецької області.

4 листопада речник Східного угруповання військ України Сергій Череватий заявив, що російські війська, ймовірно, намагаються захопити Бахмут і Соледар у Донецькій області, щоб росія могла оголосити про певний успіх та так зване “звільнення” Донбасу.

Хоча ці досягнення не дадуть росії контроль над усім регіоном. Череватий також відзначив присутність мобілізованих на Бахмутському напрямку — у районі, де в принципі не повинно бути багато мобілізованого персоналу. Оскільки там значною є присутність “вагнерівців” і проксі-підрозділів, які не повинні приймати велику кількість російських резервістів.

За оцінками ISW, 3 листопада російські війська передчасно скористалися недостатньою концентрацією мобілізованого персоналу під час наступу поблизу Бахмута та Вугледара Донецької області.

“Очевидна інтенсифікація російських ударів у Донецькій області, ймовірно, свідчить про те, що російські війська повторюють цю помилку на цій ділянці фронту”, — йдеться в аналітичному звіті.

Збільшення кількості особового складу на передових позиціях може дозволити російським силам досягти певних успіхів у Донецькій області, але погана підготовка, матеріально-технічне забезпечення та командування продовжуватимуть перешкоджати російським силам досягти значних операційних успіхів, які суттєво вплинуть на хід або результат війни.

Інші ключові висновки ISW:

Російські війська створюють умови для організованого відходу із західного берега Дніпра, щоб уникнути розгрому в Херсонській області.

Президент рф путін, ймовірно, висуває умови для продовження мобілізації таємно, попри заяви про те, що часткова мобілізація створила достатньо сил.

Дорогі заходи з формування збройних сил Росії, ймовірно, продовжуватимуть обтяжувати російську економіку та створювати соціальну напругу.

Ймовірно, Іран використовує залежність росії від систем озброєння іранського виробництва, щоб попросити росію про допомогу у своїй ядерній програмі.

Можливо, російські війська вживають крайніх заходів проти дезертирства, намагаючись відповісти на серйозні моральні проблеми.

Російські джерела стверджують, що українські війська продовжували контрнаступальні дії в напрямку Кремінної та Сватового.

Російські війська продовжували готувати наявні та нові рубежі оборони в Херсонській області.

Російські війська продовжували вести наступальні дії в районі Бахмута, Авдіївки та Донецька.

Російські війська продовжили заходи примусової евакуації в Херсонській області.

Російські та окупаційні чиновники продовжували вживати заходів щодо примусової депортації українських дітей до рф.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev