Росіяни крадуть українських дітей: з окупованої Луганщини малечу продовжують вивозити до рф

Російські Телеграм-канали повідомляють, що окупанти продовжують вивозити українських дітей на територію рф. Депортують дітей різного віку — від 2 до 17 років. 

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Дітей вивозять у глибини росії та влаштовують у сім'ї. Батьки, які всиновлять дітей мають «багаторічний досвід». Про це свідчить інформація з так званої пресслужби «лнр». Що означає цей «багаторічний досвід», не повідомляють. 

Наприклад, 92 особи, яких росія вивезла з дитячих будинків окупованої Луганщини, змушені тепер мешкати в Тюменській, Волгоградській та Ленінградській області. Зокрема, вік дітей різний: є зовсім малюки по 2 роки та підлітки 17 років. 

Повернути дітей додому важко, але можливо. Радниця уповноваженої президента України з прав дитини Дар’я Герасимчук в інтерв'ю ЗМІ каже, що немає єдиного алгоритму повернення з росії українських дітей: кожен випадок — індивідуальний і специфічний.

«По-перше, потрібно хоча б приблизно уявляти, де може бути дитина, аби розпочати пошукові роботи. Для цього треба зібрати усю можливу інформацію. Звісно, українська сторона не має доступу до російської території, тож звертається до Міжнародного комітету «Червоного хреста» — ця організація має мандат на пошукові роботи». 

Депортацією до рф керує дитяча омбудсменка з прав дитини марія львова-бєлова, раніше вона заявила, що одного з хлопчиків з Маріуполя взагалі забрала собі. 

Після початку повномасштабного вторгнення, за даними Національного інформаційного бюро, росія депортувала 9755 дітей. Зокрема, за даними з відкритих джерел, озвучуваних рф це число значно більше — 690 тисяч. Наразі з них повернули 96 дітей.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev