Росіяни не можуть собі пояснити, заради чого мають помирати на війні в Україні, – експерти про поразки путіна та тріщини в пропаганді рф

Цивілізовані країни й ті, хто може військово-економічно впливати на світові процеси, поступово відхрещуються від росії та виходять з нейтралітету на відкриті заяви по вимаганню від путіна припиняти цю кровопролитну, але разом з тим беззмістовну війну. Про псевдореферендум, анексію та розпач кремля  — в ютуб-огляді політолога Олександра Антонюка з нардепом Василем Моканом.

Росіяни не можуть собі пояснити, заради чого мають помирати на війні в Україні, – експерти про поразки путіна та тріщини в пропаганді рф/колаж Вчасно

“Церемонія анексії”

Дійство, яке організував кремль в день підписання договорів про фейковий вступ до складу росії чотирьох українських територій, нагадує Північну Корею, вважає Василь Мокан.

На його думку, диктатура і люди, які  були присутні в залі під час того, коли лідер виступає та  сидять зі скляними обличчями — це розуміння того, що щось рухається не туди. З іншого боку, коли «лідер» говорив якусь фразу, то глядачі починали йому аплодувати та демонструвати начебто свою згоду.  «Попри те, в день оголошення анексії українських територій, на обличчях присутніх у залі було видно розгубленість, невпевненість і усвідомлення того, що щось відбувається не так, як того б хотілося», — каже оглядач.

Фейкові референдуми

Протягом останніх днів відбувалося лжеголосування. Тому всі опитування і ті псевдореферендумні процеси, які спробувала організувати країна-окупант на тимчасово окупованих територіях України, не будуть мати жодних юридичних наслідків.

«За різними даними, мало відсотків людей взагалі взяли участь в цьому процесі і як могли, так саботували процес, — розказує Василь Мокан. —  Хтось відкрито, хтось приховано».  На думку Мокана, це свідчить про те, що на окупованих територіях все одно зберігаються проукраїнські настрої. Попри звірства і варварство рашистів, наші люди все одно чекають на ЗСУ, які прийдуть деокуповувати ці території та коли ці території повернуть до України.

«Ми продовжуємо звільняти населені пункти і жодні ризики, погрози чи залякування путіна та рф на цей процес не повинні вплинути. Юридичних наслідків чи іншого статусу для світу, чи визнання іншого статусу для цих територій не передбачають. Де-факто, росія після цього отримає нові порції санкцій, ще більшу міжнародну ізоляцію та ще більші військові втрати», — вважає оглядач. 

Провал демілітаризації та денацифікації

Росіяни вже не розуміють і не можуть собі пояснити  — заради ж чого вони мають їхати сюди, помирати і заради чого взагалі ця війна розв’язана. На думку Василя Мокана, саме зараз російська пропаганда дала серйозну тріщину.

«Вони говорять начебто про нацизм в Україні, якісь режими, про денацифікацію і демілітаризацію і не досягли жодної цілі. До речі, показово, що у досить довгому виступі путіна в кремлі ці слова не прозвучали, натомість прозвучала образа на колективний Захід і, зокрема, на США», — підкреслює експерт. 

І що найголовніше  — були озвучені дві ключові фрази: перша, що росія пропонує переговори, які одразу Україна відсікла. Друге, що рф залишає за собою право окуповані території захищати будь-яким способом. 

“Погроза застосування тактичної ядерної зброї є, але насправді світ і Україна відстежують всі заяви та процеси на території рф. Україна розуміє, де блеф і залякування, а де реальні наміри. Якщо глобально оцінювати останні події, здається, що в росії почалися ті процеси, які рано чи пізно можуть мати дуже негативні наслідки для їхньої державності, в тому числі і для підтримки дій влади”, – додає нардеп.

Партнери росії

“рф на міжнародному рівні демонструє те, що це країна парадоксів, демонструючи такі прецеденти, які просто не піддаються якійсь логіці, вважають експерти.

Країна-окупант поступово втрачає своїх друзів, зводячи перелік країн, які її зможуть підтримувати.

Натомість цивілізовані країни й ті, хто може військово-економічно впливати на світові процеси, поступово відхрещуються від росії та виходять з нейтралітету на відкриті заяви по вимаганню від путіна припиняти цю кровопролитну, але разом з тим беззмістовну війну.

На голосуванні і розгляді резолюцій на Раді Безпеки ООН, де росія скористалася своїм правом вето, показовим було голосування інших країн. Жодна країна росію не підтримала.

«Це питання буде ще виноситись на Генеральну асамблею, де ми побачимо глобальніше партнерів і друзів рф, якщо ще такі залишилися, — підсумовує Мокан. — Але це свідчитиме лише про те, що з часом росія втрачатиме свої ресурси і можливості, а ядерні та енергетичні шантажі на осінньо-зимовий період, на які розраховував путін, не дають результатів». 


 


 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev