«Росіяни відчайдушно триматимуться за Луганщину», — думка експерта щодо планів ворога

Які сили наразі залишилися в росіян на Донбаському плацдармі?

«Росіяни відчайдушно триматимуться за Луганщину»: думка експерта щодо планів ворога / фото з відкритих джерел

Зараз на Донбаському плацдармі зосереджено підрозділи 1-го і 2-го армійських корпусів, 2-ої, 5-ої, 8-ої, 29-ої, 36-ої, 58-ої, а також 90-ої танкової дивізії, підрозділи 1-ої танкової армії, залишки 3-го армійського корпусу та інші формування типу зеків з ПВК «Вагнер». Про це пише військово-політичний оглядач «Інформаційного спротиву» Олександр Коваленко.

«Раніше я писав про те, що на Донбаському плацдармі втрачено ефективність системи управління через присутність настільки різношерстого контингенту. Там немає єдиного центру управління і навіть на рівні підрозділу нижньої ланки, управління, як такого, немає», — зазначає він.

Це стало наслідком того, що Донбаський плацдарм одночасно, особливо після втечі з Харківської області, був насичений великою кількістю підрозділів російських окупаційних військ. І ціль їх одна — утримання плацдарму за будь-яку ціну, насамперед у вигляді кількісної маси.

Тому оглядач відкидає тезу про те, що путін готовий віддати Луганську область майже без бою, аби втримати Південний плацдарм — Херсонську та Запорізьку області.

«Це швидше схоже на відчайдушну спробу утримати плацдарм, на якому сконцентровано кілька дуже важливих логістичних артерій, у тому числі залізничних, без яких москва взагалі втратить можливість повноцінного забезпечення своїх передових підрозділів», — вважає він.

На Південному плацдармі можна побачити концентрацію підрозділів 1-го армійського корпусу, 5-ої, 8-ої, 35-ої, 36-ої, 49-ої загальновійськової армії, 22-го армійського корпусу, а також представників 3-го АК.

«Тобто тут більш-менш система управління стабільна, але не на правому березі Херсонщини. Проте відмінність від Донбаського плацдарму відчутна.

Також відчувається і намір росії сконцентрувати основний оборонний ресурс на Запорізькій локації, щоб не допустити прорив на лівобережну Херсонщину і, раптово, південний напрямок Донеччини», — пише пан Коваленко.

Він наголошує: говорити про те, що путін зіллє Луганщину — некоректно.

«Він триматиметься за кожен плацдарм як шалений кіт, що вп'явся валеріанки, тримається за фіранки, від яких його намагаються відірвати, — порівнює оглядач. —Зрозуміло, це не змінить кінцевого результату, але говорити про те, що він може залишити якусь локацію без опору — ні, такого не буде. Кожен метр нашої землі дістається нашим воїнам важкою працею і колосальними зусиллями».

З іншого боку, це не скасовує того, що «браві» війська «другої армії світу» залишатимуть цю локацію самостійно. «Тільки п'яти виблискуватимуть за вухами без огляду на наказ командування — стояти до останнього бійця», — підкреслив він.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev