Росіяни зазнали втрат на Донеччині при спробі прориву

Ворог здійснив спробу прориву на одному з напрямків на Донеччині, але втратив близько 200 одиниць живої сили.

Ілюстративне фото Генштабу ЗСУ

Російські війська намагаються здійснювати прориви у багатьох місцях фронту, але отримують гідну відповідь від українських захисників. Про це повідомив начальник обласної військової адміністрації Павло Кириленко під час інтерв'ю з журналістами телеканалу Telewizja Polska.

За словами голови області, зараз найнебезпечнішими напрямками на Донеччині залишаються Бахмутський та Слов’янський, але українська армія контролює ситуацію та готова дати відсіч агресору.

Що стосується промисловості регіону, Кириленко повідомив, що зараз на підконтрольній українській владі території залишилось близько 25% промислових підприємств, і майже всі вони зупинені через бойові дії.

«Щодо відновлення промисловості після перемоги, то можу сказати, що деякі підприємства готові почати роботу одразу. Деякі, як Авдіївський коксохімічний завод, вже отримали пошкодження і знаходяться під обстрілами. Таким підприємствам знадобиться близько року для відновлення виробництва. Якщо говорити про металургію, то Азовсталь та ММК ім. Ілліча зруйновані повністю, розбиті доменні печі та знищені цехи. Тут потрібно буде будувати все наново», — розповів він.

Темпи відновлення будуть залежати від готовності інвесторів вкладати кошти у ці підприємства. Проблемним питанням залишається функціонування вугільної галузі, адже через затоплення шахт на окупованих територіях вода потрапляє у горизонти інших підприємств. В області зараз докладають зусиль, щоб цю ситуацію виправити.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev