Сергій Череватий: «Намагання росіян захопити Бахмут — марні»

За амбіції кремля щоденно лише на Бахмутському напрямку гинуть 60-70 росіян.

Ілюстративне фото: ЗСУ

Погодні умови впливають на підготовку військових з обох боків, а намагання окупантів пробити оборону наших захисників на Бахмутському та Слов’янському напрямках завдають противнику лише втрат та не мають сенсу, зазначив речник Східного угруповання військ Сергій Череватий в етері національного телемарафону 30 листопада.

За словами спікера, наша логістика наразі працює 24/7, аби встигнути підготувати наших боронців для продовження супротиву ворогу після встановлення сприятливих для просування в напрямку окупованих територій погодних умов. Також війську допомагають волонтери і поступово надходить анонсована раніше допомога від закордонних партнерів.

«В плані бойових дій погода має велике значення, адже ґрунтові дороги розмито. Використовувати важку техніку також неможливо. Відповідно такий самий вплив погода зробила на російсько-окупаційні війська: наразі вони використовують малі групи піхоти, які здійснюють приховане просування до наших позицій», — повідомляє спікер.

Бахмут наразі — основна ціль окупантів на Донецькому напрямку. Череватий припускає, що це місто носить в тому числі сакральний сенс для росіян.

«Раніше Бахмут мав назву Артемівськ. Артем був лідером російського руху із захоплення України в часи боротьби за незалежність Української народної республіки. Поряд з тим росіянам на тлі загального стратегічного програшу потрібно показати своєму населенню просування на Донбасі», — повідомляє речник.

Друга стратегічна ціль — Слов’янськ, адже саме звідси Гіркін-Стрєлков почав операцію російських спецслужб на Донбасі. Проте найголовніше — прагнення вийти на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей.

За амбіції кремля щоденно лише на Бахмутському напрямку гинуть 60-70 росіян. Вдвічі більше — отримують поранення. Оперативного оточення на даному напрямку не вийде. Метри, які вдається захопити рашистам, «золоті» і в плані втрат особового складу, і в плані втрат техніки. 

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev