Що зараз відбувається у районі Сватового та Кремінної: думка військового експерта

На Сватівському напрямку росіяни намагають атакувати українські тактичні групи, але їхні зусилля не мають особливих успіхів. 

Що відбувається у районі Сватового та Кремінної: думка військового експерта / скріншот: deepstatemap.live

Командування військ противника продовжує свої спроби «розрядити» ситуацію в районі Сватового, яка вже набула стійкої тенденції до погіршення для нього. Про це у своєму Телеграмі пише військовий оглядач, координатор групи «Інформаційний спротив», полковник ЗСУ Костянтин Машовець.

Окрім спроби «контратакувати» на захід і північний захід від Кремінної, протягом останніх двох діб противник почав атаки за напрямком Площанка — Макіївка, Площанка — Невське.

«Очевидно, що його найближча мета — зняття загрози виходу передових підрозділів ЗСУ на дорогу Р-66 на відрізку Червонопопівка — Піщане — Жилівка. Це було б «дуже неприємно» для ГВ противника, який зараз обороняє район Кремінної, і досить незручно для тих, хто окопався в районі Сватового (хоча, цим і так вистачає неприємностей)», — пише Машовець.

Скріншот: deepstatemap.live Скріншот: deepstatemap.live

За інформацією експерта, противник сконцентрував до 2-2,5 «кадрових» БТГр і спробував ударити по українській тактичній групі, яка зараз веде на ближніх підступах до цієї рокадної дороги зустрічні бої у лісах на захід від Жилівки та Червонопопівки.

«І хоча бої на цій ділянці ще тривають, вже вчора на ранок стало очевидним, що ні в Макіївку, ні в Невське противнику пробитися не вдалося (так, за певною, але досить сумнівною інформацією, окремим російським підрозділам — до піхотного відділення, штурмової групи, вдалося «інфільтруватися» на східну околицю Макіївки і навіть зайняти розташовану там сільраду, проте, якщо це навіть відповідає дійсності, то й у такому разі, це кардинально нічого не змінює).

Загалом, за великим рахунком, я не думаю, що ця «несподівана» ескапада супротивника завдасть українським військам на цьому напрямі особливих незручностей. Причому навіть просто тому, що російське командування при плануванні та організації бойових дій своїх військ, знову не врахувало особливості реальної, а не вигаданої ним самим ситуації в даному районі…

Адже навіть другокурснику будь-якого командного військового училища зрозуміло, що «залазити» ударною тактичною групою у виступ, оточений з трьох сторін позиціями супротивника і ще намагатися звідти «атакувати» у напрямках, що розходяться в різні боки, досить сумнівно з точки зору доцільності і наслідків», — наголошує Костянтин Машовець.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev