Російська армія планує посилити наступи на Слов’янськ і Сіверськ, - ISW

Дії російських військ свідчать про те, що ворог продовжить і посилить наступи на Слов’янськ і Сіверськ.

Слов'янськ та Сіверськ стали основними цілями наступу ворога, - ISW/колаж Вчасно

Російські війська продовжують наступ на декількох напрямках на Донбасі. Зокрема, дії окупантів свідчать про плани прориву на Слов'янськ і Сіверськ. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

Війська рф побудували новий міст уздовж російських наземних ліній зв'язку до Ізюма Харківської області, що може свідчити про те, що окупаційні сили будуть продовжувати посилювати наступальні операції на Слов'янськ і Сіверськ, відзначають аналітики.

Водночас росіяни продовжили штурм населених пунктів на південний захід і південний схід від Ізюма.

Інститут з посиланням на геолокаційні кадри передбачає, що російські та кадировські підрозділи також взяли під контроль залізничну станцію в Комишувасі (приблизно в 7 км на захід від T1303) і, ймовірно, спробують з'єднатися з підрозділами, що наступають на Оріхове.

Ключові висновки аналітиків ISW:

Російські війська продовжували вести наземні наступи в районі Сєвєродонецька, але українські захисники зберігають контроль над промисловим районом міста.

Загарбники, ймовірно, відновили зусилля з перерізання траси T1303 Гірсько-Лисичанськ і почали невдалий штурм населених пунктів уздовж траси T1302 Бахмут-Лисичанськ.

Українські сили, ймовірно, відновили контрнаступ на північному заході від Херсона (в Киселівці), на південь від попередніх операцій.

Російські окупаційні чиновники видали першу партію російських паспортів у Херсоні та Мелітополі.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev