Соледар — плацдарм міфічних перемог росіян

Росіяни намагаються атакувати Бахмутський напрямок, проте без значних успіхів, адже всі сили та засоби ЗСУ чинять опір діям окупанта. Натомість британська розвідка припускає ймовірність змін на східній лінії фронту. 

Коллаж: www.dialog.ua

«ЗСУ поступово рухаються у напрямку Кремінної, росіяни, можливо, досягнуть просування у бік Бахмута», — повідомляють британські фахівці. 

Протягом тривалого часу росіяни відчувають серйозний дефіцит перемог на фронті — наступ у Донецькій області, який залишився чи не єдиною офіційною метою так званої «спеціальної воєнної операції» йде повільно та супроводжується великими втратами рашистів. «Проте для російського суспільства потрібно створювати успішну інформаційну картинку успіхів, тому в рф не тільки заявляють про знищення неіснуючої української техніки, а й кілька разів «захоплюють» одні й ті самі населені пункти», — повідомляють дослідники порталу «Слово і Діло». 

Зокрема це невеличкі села, в яких до війни мешкало напрочуд мало людей, а їх назви росіянам не відомі. Проте в рейтингу найбільш захоплюваних рашистами населених пунктів і такі міста, як Соледар.

Соледар лише за січень поточного року рашисти взяли вже тричі. 

Інфографіка: Слово і Діло Інфографіка: Слово і Діло

«Мета зусиль опонентів у тому, щоб прорвати наш фронт. Ні Соледар, ні Бахмут як населені пункти не варті тих зусиль та втрат, які вже зазнали росіяни. Більше того, — фронт ворогу не вдалося прорвати, і тому операція для росіян триває. Наші бійці вже називають Соледар аналогом Чорнобаївки. Подібний тиск масою міг бути на будь-якій іншій ділянці фронту, ця ситуація була неминуча», — заявила, своєю чергою, радниця Командування Сухопутних військ ЗСУ Альона Шевцова.

В напрямку уявно «взятого» Соледару у запеклих боях росіяни нищать уявну техніку, повідомляє Центр протидії дезінформації. Так, окупаційними військами з РПГ «Муха» героїчно знищено танк  М1 «Аbrams», але є нюанс: такий вид бойових танків на даний момент навіть не планують поставляти до України, про що американська сторона відкрито заявила на базі «Рамштайн».

«Насправді це примітивний фейк роспропаганди, зроблений не в Україні та на тлі зеленого дерева», — заявляє Центр. 

Натомість Збройні сили України злагодженими та результативними діями наших танкістів та артилеристів за підтримки і коригування «птахами» з неба нищать ворожу техніку в районі Бахмуту та викладають у мережу мотиваційні відео.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev