США запровадили санкції проти зрадника-мера Святогірська Бандури

В Україні — справа щодо державної зради та корупції, а в США — санкції. Покарання вже знаходить мера Святогірська Володимира Бандуру, який добровільно пішов на співпрацю з російськими окупантами.  

США запровадили санкції проти мера-зрадника Святогірська Бандури

Новий санкційний список було опубліковано 15 вересня на сайті Міністерства фінансів США.

У ньому — лідер Чечні Рамзан Кадиров та члени його родини, помічник путіна Максим Орєшкін, російський дитячий омбудсмен Марія Львова-Бєлова та інші.

Крім того, Штати наклали санкції на Володимира Бандуру — колишнього міського голову Святогірська, який добровільно пішов на співпрацю з окупантами.

За повідомленням Мінфіну, «як результат сьогоднішніх дій, все майно та інтереси у власності вищевказаних осіб, що перебувають у Сполучених Штатах або у власності чи під контролем громадян США, заблоковані...Блокується також робота організацій, які належать прямо чи опосередковано, особам, що перебувають під санкціями. Заборонені транзакції, пов'язані з цими особами, надання їм коштів, товарів чи послуг».

Зазначимо, мером Святогірська Володимира Бандуру було обрано восени 2020 року від нині забороненої проросійської партії «Опозиційна платформа — За життя».

Історія ганебного падіння можновладця почалася в червні 2022 року. З початком повномасштабного вторгнення Бандура вдавав з себе патріота — розмовляв українською, носив вишиванку, підтримував на словах ЗСУ. Однак коли місто почали захоплювати російські війська, він зник. Навіть ходили чутки про те, що мер — у полоні ворога. Як з’ясувалося згодом, Бандура зник, аби предстати в новому «амплуа» зрадника України.

7 червня міністерство оборони рф опублікувало звернення Володимира Бандури, у якому чоловік звинуватив Збройні сили України в підпалі скиту Святогірської Лаври, який вщент вигорів внаслідок обстрілів росіян напередодні.

Також він заявив, що українські націоналісти й захисники «вбивають священнослужителів та ченців, займаються мародерством, грабежами». Звинуватив Президента України Володимира Зеленського та його оточення у тому, що вони не бережуть людей: «Стали підстилкою Заходу. Отримують гроші, затягують війну», — сказав він.

13 червня Бандура офіційно став гауляйтером Святогірська 13 червня Бандура офіційно став гауляйтером Святогірська 13 червня Володимира Бандуру ватажок так званої «днр» Пушилін «офіційно» призначив «головою адміністрації» Святогірська.

Пушилін заявив, що з Бандурою вони були «давно на зв’язку». Тобто очільник міста вів спілкування з окупантами задовго до повномасштабного вторгнення росії.

В інтерв'ю «ЗМІ» бойовиків Бандура розповсюджував брехливу антиукраїнську пропаганду, мовляв, як «жителі Святогірська за вісім років втомилися від постійного психологічного насильства та мародерства за української влади».

«Регулярно ущемлялися права людини: були гоніння, зневага та звинувачення у сепаратизмі, доки місто не звільнили, — розповідав серед іншого він. — Бачив на власні очі, як бойовики виносили особисті речі з будинків, готельних комплексів».

Державне бюро розслідувань наразі розслідує факт державної зради можновладця. Також проти Бандури відкриті кримінальні провадження через корупційні правопорушення. За держзраду йому загрожує довічне ув'язнення. 

12 вересня українські бійці повідомили про звільнення Святогірська від російських окупантів. Наразі тривають стабілізаційні заходи та дії з виявлення колаборантів. Де зараз перебуває Бандура – невідомо.

Востаннє в публічному просторі він з'являвся якраз 12 вересня, коли заявляв, що Святогірськ знаходиться під контролем росії. Що виявилося черговою брехнею з його вуст.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev