Стає важче, але ЗСУ стримують ворога одразу із трьох боків на Луганщині, — Гайдай

Бої тривають у Сєвєродонецьку, Тошківці та в районі Врубівки, багато поранених в Лисичанську.

Фото: Луганська ОДА

За останні два дні тільки до лікарень інших регіонів країни госпіталізовано шістьох жителів Лисичанська, а також двох осіб із Золотого, повідомив Сергій Гайдай, начальник обласної військової адміністрації.

«Стає важче, але наші військові стримують ворога одразу із трьох боків. Боронять Сєвєродонецьк та не дозволяють просунутися до Лисичанська. Тим не менш, росіяни близько, від чого страждає населення і руйнуються будинки. Так, окупанти обстріляли споруди поблизу колишньої заводу «Донсода» і декілька будинків поблизу. Аналогічна ситуація і в районі «Склозаводу». Щонайменше вісім будинків постраждали 14 червня в цьому місті. 14 будинків зруйновано в Гірському.

У Сєвєродонецьку ворог вкотре поцілив по «Азоту». Зокрема, пошкоджено прохідну підприємства. Знищуються багатоповерхівки, розташовані ближче до хімічного гіганта. Противник слабкіший у вуличних боях, тому відкриває вогонь з артилерії, через що руйнуються наші домівки», – підкреслює Сергій Гайдай.

Серйозні пошкодження, за словами очільника Луганщини, у навколишніх селах. Те, що вдалося зафіксувати протягом минулої доби, – зруйновані шість будинків в Нирковому, чотири – в Миколаївці, три – у Вікторівці.

Авіаудари нанесені по Білій Горі, Устинівці та Метьолкіному.

Із мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню обстріляні Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Тошківка, Устинівка, Борівське, Метьолкіне, Біла Гора, Миколаївка, Врубівка.

Російська армія мала невдалий наступ поблизу Миколаївки та Золотого-3.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev