Старі тренажери й російські прапори над дірами: гауляйтери Сєвєродонецька «відновлюють» недоруйновану спортивну галузь

Окупаційна влада Сєвєродонецька продовжує звітувати про власні міфічні досягнення. До «приватизованої» медичної техніки додають спортивне обладнання, на якому десятиліттями тренувались місцеві спортсмени.

Гауляйтери Сєвєродонецька «відновлюють» недоруйновану спортивну галузь

Ватажок сєвєродонецької окупаційної влади Моргунов повідомляє про «грандіозне» досягнення — відкриття тренажерної зали на базі першої дитячо-юнацької спортивної школи міста.

До окупації в школі працювали секції з боксу, дзюдо, самбо, настільного та великого тенісу, скелелазання. Всіма секціями завідували кваліфіковані тренери, які навчали місцеву молодь. Сєвєродонецькі спортсмени, які тренувались в закладі, здобували перемоги на обласних, всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

Відкриття тренажерної зали окупанти ілюструють світлинами із спортивним обладнанням, яке слугувало спортсменам роками. Жодного нового агрегату рашисти в заклад не привезли.

Обладнанням, яке слугувало спортсменам роками Обладнанням, яке слугувало спортсменам роками

За інформацією гауляйтера, ремонтні роботи в спортивних закладах міста ведуться далеко не кваліфікованими підрядниками.

«На данный момент в стенах школ ведутся подготовительные работы для открытия спортивных секций в скором будущем. Ремонтные работы ведутся в том числе и силами работников школ», — повідомляв Моргунов в середині вересня.

Спортивну інфраструктуру Сєвєродонецька російські окупанти методично руйнували під час наступу на місто. Зокрема окупантами знищено Льодовий палац спорту — цілили по гуманітарному штабу, який забезпечував продуктами харчування та ліками мешканців, які не виїхали за межі зони бойових дій. В приміщенні палацу знаходилась дитячо-юнацька спортивна школа № 4: її зруйновано повністю.

На базі другої та третьої спортивних шкіл гауляйтери знімають промороліки: навіть лакофарбове покриття у приміщеннях ані на півтону не відрізняється від того, яке було до окупації. Тобто фінансових вкладень хоча б в оновлення покриття рашисти не роблять. Вікна спортивних закладів забиті фанерою, дверями шаф. Над всіма дірами та латами майорять російські та «республіканські» прапорці. Українські вивіски рашисти так і не зняли.

Навіть лакофарбове покриття у приміщеннях ані на півтону не відрізняється від того, яке було до окупації Навіть лакофарбове покриття у приміщеннях ані на півтону не відрізняється від того, яке було до окупації

Українські вивіски рашисти так і не зняли Українські вивіски рашисти так і не зняли

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev