Суд заочно заарештував мера Святогірська, який зрадив Україну

Відносно мера-зрадника Святогірська обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Володимир Бандура / фото: Донеччина ТВ

Ухвалу Жовтневого районного суду Дніпропетровська щодо обрання меру Святогірська запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою було оприлюдненого наприкінці вересня, передає «Вчасно».

З клопотанням про арешт мера Святогірська звернуся слідчий по справі.

В обґрунтування слідчий вказав на те, що на початку червня 2022 року (точна дата та час органом досудового розслідування не встановлена) міський голова, діючи умисно та за власною ініціативою, з метою завдання шкоди суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, державній, економічній та інформаційній безпеці України, встановив контакти з невстановленими на даний час особами, представниками з держави окупаційної адміністрації російської федерації та збройних сил російської федерації.

Контакти були встановлені для надання росіянам допомоги у проведенні підривної діяльності проти України в умовах воєнного стану, а саме вчинення активних дій, спрямованих на забезпечення діяльності окупаційної адміністрації держави-агресора на території Святогірська.

7 червня підозрюваний, перебуваючи у Святогірську надав росЗМІ інтерв’ю, в якому, виправдовуючи злочинні дій окупантів, звинуватив чинну владу України в протиправних діях проти населення, a військовослужбовців Збройних Сил України — у підпалі Всіхсвятського скита Святогірської лаври та мародерстві на території міста.

9 червня мер-зрадник поширив звернення з вдячністю військовослужбовцям рф, під контроль яких, внаслідок тривалого військового опору, перейшов Святогірськ.

Також у червні 2022 року міський голова, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донецької області, отримав від «главы днр» пушиліна пропозицію обійняти посаду так званого голови окупаційної адміністрації Святогірська.

Таким чином Володимир Бандура підозрюється у державній зраді у формі надання представникам іноземної держави допомоги в проведенні підривної діяльності проти України в умовах воєнного стану.

14 червня 2022 року відносно Бандури було складено повідомлення про підозру у вчиненні злочину, однак повідомлення про це особисто не було вручено, тому що він переховувався від органів досудового розслідування на тимчасово окупованій території Донецької області.

Слідчий клопотав про тримання під вартою у зв’язку з тим, що підозрюваний перебуває на тимчасово окупованій територій, вчинив особливо тяжкий злочин, за який передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна, у зв'язку з чим може переховуватись від органів досудового слідства та суду, а також може вчинити інше кримінальне правопорушення чи продовжити кримінальне правопорушення, у якому підозрюється.

Прокурор клопотання підтримав та просив обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Захисник мера залишила вирішення вказаного питання на розсуд суду.

Вислухавши думки прокурора та захисника, а також дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя задовольнив клопотання про арешт. Підозрюваному Бандурі обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Після затримання особи і не пізніше як через 48 годин з часу доставки її до місця кримінального провадження слідчий суддя, за участю підозрюваного, розглядає питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м'який запобіжний захід, про що постановляє ухвалу.

Де нині перебуває зрадник — невідомо. 

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev