Сусіди витягли з-під уламків будинку: сім'я з Бахмута дивом врятувалася від російських обстрілів

Внаслідок вибухів сім'я із Бахмута опинилася під завалами рідного дому. Їх врятували сусіди, родині довелося пережити кілька операцій та переїздів по клініках країни, а у Львові вони дізналися, що рідної домівки більше немає. 

Сусіди витягли з-під уламків будинку: сім'я з Бахмута дивом врятувалася від російських обстрілів

Інна з чоловіком Павлом та дочкою Лізою вечеряли, коли почався обстріл. Це було 17 жовтня у Бахмуті. Сім'я якраз зібралась евакуюватися з міста, вже навіть підготували речі та спакували їх в коридорі. Про це повідомляють у реабілітаційному центрі "Незламні" Першого медоб'єднання Львова. 

Однак пролунали раптові вибухи. Внаслідок цього – всі троє впали на землю, уламки полетіли у меблі, стіни та людей. Врятуватися вдалося завдяки сусідам. Вони помогли вибратися з будинку. 

Спочатку родину завезли до лікарні в Костянтинівці. Тут прооперували Павла, дістали з тіла уламки. Інну та Лізу довелося везти аж до Дніпра.

Маленька Ліза була у вкрай важкому стані. В її поперек потрапив уламок, через що вона не відчувала ніг, дитина також отримала перелом обох кісток правої гомілки, рани правого плеча, голови та спини. 

Після того, як у членів родини стабілізувався стан, їх перевели до Львова у Національний реабілітаційний центр “Незламні”. 

Тут маленькій Лізі провели хірургічне втручання, яке минуло успішно. Однак тепер на відновлення дівчинці потрібен мінімум рік. З нею працюють фахівці та реабілітологи. 

Мама Інна пережила дві операції. Її теж чекає складна та тривала реабілітація. Однак завдяки Павлу, чиї рани вже загоїлись, все минає легше, він опікується дружиною і донькою.

У Львові сім'я дізналася, що їм немає куди вертатись. У Бахмуті було ще кілька прильотів, внаслідок чого від рідного дому лишилися лише стіни. 

Таким чином, паралельно з хірургами, травматологами та фахівцями з реабілітації, з Інною та Павлом працюють психотерапевти.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev