Тягнуть важку техніку та «мобіків»: росіяни перетворюють Маріуполь на головну тилову базу

У Маріуполі та районі фіксується інтенсивний рух техніки і живої сили російських окупаційних військ. 

Скріншот з відео Петра Андрющенка

Важка військова техніка та системи ППО «Бук», а також мобілізовані вояки в великій кількості сьогодні перекидаються в напрямок Бердянська, повідомляє у своєму Телеграм-каналі радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко.

«Через великий трафік (коридор в Крим по суходолу, на ділянці Маріуполь-Мангуш) військові автівки та тягачі рухаються спочатку по трасі Маріуполь-Нікольське, потім Нікольське-Мангуш, об’їзна дорога Мангуша — напрям Бердянськ», — констатує Андрющенко. 

Крім того, щонайменше двічі на день колони вантажівок кількістю в 40-60 автівок рухаються з боку Мангуша на виїзд в напрямок Волновахи/Донецька.

Загалом у Маріуполі стрімко збільшилась присутність окупантів — як російських військових, так і «днрівців». Якщо до того вони рухались повз місто, то зараз прибувають та зупиняються безпосередньо в Маріуполі.

«Розквартировуються знов в пустих домах та квартирах маріупольців, — пише радник міського голови. — Також збільшується кількість техніки, що залишається в місті. Частково паркують за звичкою прямо в житлових кварталах, неподалік власного розміщення. Можна стверджувати, що після Херсона Маріуполь впевнено перетворюється на головний військово-логістичний хаб та тилову базу окупантів».

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev