Тисячі маріупольців утримують окупанти в тюрмах: по 10 осіб у закритих камерах, майже без води

Тисячі мешканці окупованого Маріуполя перебувають у в’язницях квазідержави «ДНР» — окупанти утримують по 10 осіб у закритих камерах 2 на 3 метри.

Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко повідомив про те, що більш як 10 тисяч маріупольців нині перебувають в "тюрмах" на тимчасово окупованій території Донецької області. Про це йдеться в повідомленні Маріупольської міськради в Telegram.

"Понад 10 тисяч маріупольців знаходяться у "тюрмах" так званої "ДНР". Мирні, цивільні жителі були затримані окупантами та направлені до місць позбавлення свободи. Відомо про чотири такі тюрми: дві у Єленівці, Донецькому СІЗО та Макіївці", – повідомив Бойченко.

Він розповів, що людей утримують в жахливих умовах – по 10 осіб у закритих камерах 2 на 3 метри. Також люди не отримують воду та їжу, їх не водять на вулицю.

За словами Бойченка, люди не мають доступу до нормальної меддопомоги та піддаються різним формам катування – від психологічної до фізичної.

Міський голова закликав міжнародні організації звернути увагу на незаконні дії російських окупантів та застосувати усі можливі інструменти, аби отримати списки ув'язнених. Разом з цим він закликав домогтися для них гідних умов їх утримання та спільно працювати над визволенням кожного маріупольця.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev