У Дніпрі для переселенців облаштували коворкінг

У Дніпрі за сприяння Фонду «Східна Європа» у партнерстві з департаментом міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин Луганської облдержадміністрації у червні відкрили простір «Coworking Space» для переселенців з Луганської області.

У Дніпрі для переселенців облаштували коворкінг

Простір облаштували за підтримки Програми EGAP Фонду Східна Європа та Агенції регіонального розвитку Луганської області.

Реалізація проєкту тривала близько місяця: орендували приміщення, зробили ремонт, закупили комп’ютерну техніку, планшети, меблі, облаштували кухню та ігрову зону для дітей. На це витратили близько 500 тисяч гривень. Тут облаштували 10 робочих місць.

Першими відвідувачами простору стали студенти Першими відвідувачами простору стали студентиПершими відвідувачами простору стали студенти, які прийшли попрацювати над оформленням на комп’ютері курсових робіт.

«Ми побачили, що у багатьох людей, які залишили домівку через війну, є потреба роздрукувати документи або щось знайти в інтернеті, адже більшість переселенців не мала змоги забрати з собою навіть особисті речі, не кажучи вже про техніку.  Студентам потрібно підготуватися до захисту курсової роботи, представникам органів місцевого самоврядування – провести нараду, комусь просто зв’язатись з рідними. Тож на цю аудиторію і розраховували, готуючи простір до відкриття. Також у ньому можна просто поспілкуватися, випити кави і зустріти “своїх”, хто теж залишив Луганщину через бойові дії та шукає моральної підтримки», — розповідає в.о. начальника управління департаменту міжнародної технічної допомоги Луганської облдержадміністрації Олена Гемусова.

Надалі у коворкінгу планують проводити тренінги із самозайнятості, цифрової грамотності, психологічної адаптації, мовні курси для переселенців. Також тут можна провести захід – дискусію, обговорення різних тем, майстер-класи. Звернутися до простору можуть також переселенці з інших областей.

Коворкінг знаходиться за адресою: м. Дніпро, вул. Воскресенська, 41, працює з понеділка по п'ятницю з 9 до 17 години.

Записатися до нього можна за цим посиланням.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev