У Краматорську з’явиться сучасне відділення онкології

На території Краматорської міської лікарні планують побудувати новий корпус онкодиспансеру.

У Краматорську з’явиться сучасне відділення онкології

Новий корпус зведуть поряд зі старим, у ньому планують розташувати операційні та стаціонар. На це планують виділити близько 500 млн гривень з держбюджету, для створення проектної документації вже виділено 58 млн, передає ІА «Вчасно».

«З 2014 року наш міський диспансер став Донецьким обласним онкологічним центром і навантаження стало великим. Минулого року, ми провели понад 500 втручання на молочних залозах та понад 2000 загальних операцій. До нас лікуватися приїжджають з Донецької, Харківської та Луганської області. Тому, радіологічне відділення працює з перевантаженням», - розповів заступник головного лікаря з лікувальної роботи Краматорського міського онкодиспансеру Сергій Кузьмін.

Через надмірне навантаження у роботі, з обладнання постійно виникають проблеми. Одне виходить із ладу, інше потребує перезавантаження. Але через великий наплив пацієнтів цього не можуть зробити.

На початок 2018 року у Краматорську було зафіксовано 587 первинних випадків онкозахворювань, по області ця цифра досягла 5 тисяч. На сьогодні, першому місці захворювання молочної залози, на другому – шкіри, а на третьому – рак легенів та передміхурової залози.

Лікарі закликають пацієнтів уважно ставитися до свого здоров’я та своєчасно проходити медичні догляди.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev