У Маріуполі запустили новий телеканал: хто з журналістів-зрадників пішов на працю до окупантів

Окупанти у Маріуполі запустили новий місцевий телеканал – «Мариуполь 24» куди влаштувалися журналісти-зрадники.

Робота над запуском нового каналу розпочалась в місті ще в травні, повідомляє маріупольське видання «0629.ua». Керувати каналом мав колаборант Андрій Кіор. Це маріупольський журналіст, який певний час працював в газеті, на телебаченні, був президентом телеканалу МТВ в Маріуполі.

Він став автором  назви для телеканалу, який мав би з’явитись, - «Новий Маріуполь». Соцмережі каналу з’явились раніше за сам канал. Але сталося непередбачуване. В Маріуполь прийшли донецькі. «Перший республіканський телеканал» перехопив ініціативу у любителів руського миру в Маріуполі.

Маріупольців відсторонили від керівництва.

Тож Андрій Кіор почав, які в старі українські часи, облаштовувати власну студію у себе дома, на дачі.

А створювати місцевий пропагандистський телеканал взялися «фахівці» з Донецька та Санкт-Петербургу.

4 серпня  генеральний директор телеканалу «Санкт-Петербург» Олександр Малькевич та керівник «Першого республіканського телеканалу» «ДНР» Сергій Пеляніцин підписали угоду про співпрацю.

В Маріуполь прибув десант російських журналістів, які і почали створювати студію, мережу, забезпечувати технічні можливості ефіру.

Ну а ту техніку, яку Кіор і компанія журналістів-колаборантів збирали по квартирах людей, що залишили Маріуполь, а потім хизувались, як змогли без грошей зібрати необхідне обладнання, керівник пресслужби гауляйтера Маріуполя Андрій Кіор відвіз додому. 

Новий же канал отримав назву лаконічну, але не оригінальну – «Маріуполь 24».

Вже вийшли перші випуски новин від, так би мовити, журналістів. Завдяки цьому каналу стали відомі нові прізвища колаборантів-журналістів.

На бік окупантів пристав відомий в Маріуполі спортивний оглядач Олександр Капустян.

Капустян прийшов у журналістику вже немолодим. До того він працював на заводі «Азовмаш», захоплювався спортом, грав у футбол за заводську команду. Коли на підприємстві почались проблеми, вирішив перекваліфікуватись. І 22 роки пропрацював спортивним кореспондентом на МТВ.

У 2013 році колектив телеканалу висував його на звання «Маріуполець року». Нахвалювали видатні спроможності журналіста. 

А ось ця дівчинка ще не встигла заробити собі репутацію, а вже  зганьбилась, на самому старті кар’єри. Ксенія Місюревич є студенткою факультету журналістики МГУ. Почала працювати на телеканалі ще під час навчання. Подавала надії, кажуть колеги. Мовляв, дівчинка – талановита, але її погляди ніколи не були демократичними. 

Тепер вона зраджує своїй державі і безумовно, отримає вирок суду, навіть якщо втече за кордон, в таку улюблену росію. 

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev