У пусті домівки заселяють колаборантів та бойовиків, а "мобіків" відправляють у підвали – Гайдай про ситуацію на Луганщині 

Все частіше новомобілізовані росіяни відмовляються йти на фронт без підготовки. За це вони отримують покарання. 

У пусті домівки заселяють колаборантів та бойовиків, а "мобіків" відправляють у підвали – Гайдай про ситуацію на Луганщині

Відтак, 20 мобілізованих росіян відправили "на підвал" через відмову воювати. Командування не зважає на рівень їх підготованості, і таким способом російське військове керівництво намагається утримати лінію фронту. Про це розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Ще одним показовим випадком є те, що у перший день частина «мобіків» потрапили під мінометний обстріл, повернулися до частини, де виявилося, що усі їхні особисті речі кудись зникли. 

Командування віддало наказ знову повертатися на першу лінію. Пограбовані відмовилися і їх відправили на поверх нижче.

Окрім цього, у пусті домівки луганчан заселяють колаборантів та бойовиків. 

Окупаційна влада Рубіжного складає списки порожніх квартир. У пріоритеті ті, власники яких поїхали надовго.

Серед тих, хто виїжджає – ті, хто біжить від відповідальності, хтось від небезпеки обстрілів, дехто хоче перезимувати у сільській місцевості. 

Втім, для того, щоб виїхати за межі своєї громади, потрібна перепустка. Про чергові складнощі повідомляють жителі Старобільська та Сєвєродонецька.

Сєвєродончани, що залишилися, все частіше жаліються на вільний графік роботи місцевої окупаційної адміністрації – перепустку отримати дуже важко.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev